7411 – Tygurah’s Roar (2003)

7411

Jaar van uitgave: 2003
Aantal onderdelen: 94
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: €14,00

De personages

De set bevat slechts 1 minfiguur en is een van de drie sets met een brick build figuur.

  • Kilroy, archeoloog. Dit minifiguur is uniek voor deze set.
  • Tygurah, legendarische wezen van India. Dit figuur is uniek voor deze set.

De bouw

Het geheel wordt gebouwd op een 8 x 16 baseplate. Het bevat geen ingewikkelde technieken en ook niet teveel grote onderdelen. In dit bouwwerk worden een aantal 1 x 4 tiles op een andere laag tiles gelegd. Het bouwwerk is snel gemaakt.

Het geheel

Dit is een tempel of een altaar op een verhoging. Het uiterlijk heeft dezelfde kleuren als de Scorpion Palace (wit, Dark Blue en Dark Orange). Er leidt een trap naar de verhoging en aan het eind van de verhoging is een edelsteen geplaatst met daarachter de Tygurah. Tussen de edelsteen en Tygurah zitten een paar grote wegklapbare bladeren. Door aan het gat te trekken van onderdeel  valt de Tygurah naar voren (deze staat op een valluik) en beginnen de planken (bruine 1 x 4 tiles) een voor een te vallen.

De set zelf voelt een beetje open. Het is nodig om de 1 x 4 tiles weg te halen, maar toch visueel had dit net iets beter gekund. Kleurenschema in deze set is wel geslaagd. De gele Scimitar zit nog in een andere set van de Orient Expedition.

In deze set zitten enkele bijzondere onderdelen.

De armen, benen en hoofddeel van de Tygurah zijn uniek voor deze set. De geprinte White Brick, Modified 1 x 4 x 2 Center Stud Top (BL onderdeel 4088px1). De 1 x 2 Technic Brick in Earth Orange zit ook in 4518 Creator Value Pack in 2004. De 2 x 2 Plate in Earth Orange zit in twee andere sets, 4411 Vlue Strata XXL (2004 en Free 500 Lego Bricks (2005). De staart van de Tygurah zit ook nog in de Temple of Mount Everest (7413).

Deze set heeft 3 kaarten: Tygurah, een fakkel en de val in de set. Met deze kaarten kan de set geïntegreerd worden in het spel van de drie grote sets van de Orient Expedition.

Conclusie

De set heeft een hele leuke functie. De karakters in de set zijn uniek. De set voelt een beetje open, maar bevat wel mooie (en bijzondere) onderdelen. Voor een Adventurers fan is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share