7315 – Solar Explorer (2001)

Jaar van uitgave: 2001
Aantal onderdelen: 242
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: $35.00

Inleiding

Deze set trok mij destijds wel vanwege de vorm. Nu kijk ik er iets anders op terug, omdat de vorm voor een groot gedeelte wordt gevangen met een stuk plastic. Dit voelt een beetje als de Hagrid’s Hut van 2001 of Hogwarts Castle van hetzelfde jaar, waarbij stukken papier gebruikt werden voor de daken. Toch heeft deze set best veel te bieden.

Minifiguren

Deze set bevat 3 minifiguren.

  • BB, astronaut van Aarde en uniek voor deze set.
  • Mac, astronaut van Aarde en uniek voor deze set.
  • Doc, astronaut van Aarde en zit ook in de T-3 Trike.

Bouw

De bouw van de set begint met de voorkant, die gebouwd wordt op een grote Wedge Plate (BL onderdeel 6219). Hier wordt met verschillend Bricks en Slopes de eerste contouren aangebracht. In dit model is redelijk veel (Medium) Blue te vinden. De vrachtruimte wordt vervolgens gebouwd op vier 2 x 2 Round Plates. Met verschillende Technic Bricks worden de delen aan elkaar gemaakt. Hier wordt het stuk plastic gebruikt om de ruimte af te dekken. Er wordt een kleine voertuig gemaakt en deze kan vast gezet worden in deze ruimte. Daarna wordt een kleine module gemaakt ter grote van 4 x 6. De achterkant wordt als laatste gemaakt en deze wordt gebouwd op 6 x 12 Wedge Plates. Hier wordt de vorm voornamelijk gepakt door de White Arches 1 x 6 x 3 1/3 Curved Top.  

Geheel

Het is een shuttle opgebouwd uit verschillende modules. De kleinste module lijkt een soort meetinstrument. Het heeft kleine inklapbare poten. De vrachtruimte is voornamelijk een opslag plek voor een buggy die met Technic Pins vast zit. De buggy heeft een verstelbare arm om een rotsblok te kunnen vervoeren. Echter is het onmogelijk om met die arm het rotsblok op te tillen. De cockpit heeft ruimte voor 2 personen. Naast de cockpit zijn er Clips om accessoires aan te koppelen. De cockpit kan direct verbonden worden aan het achterstuk om een kleinere shuttle te maken. Het kan ook een kleine module meenemen van de T3-Trike (7312).

De kleuren in deze set werken minder goed. Het lijkt net of dat iedere module een andere mengverhouding heeft kleuren. Het zijn wel dezelfde kleuren. In dit geval had zwart misschien iets minder gebruikt moeten worden, net als normaal blauw. Wit als primaire kleur met Medium Blue en Dark Gray als secundaire kleuren had beter geweest en dan waren zwart en blauw accenten op het model (een meer Rock Raiders aanpak).    

Onderdelen

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen. De Rock 2 x 2 with Center Stud is in oranje uniek voor dit thema en zit naast deze set nog in de Excavation Searcher en de Aero Tube Hangar. Tile, Round 2 x 2 with Light Blue Vitruvian Minifigure Pattern is uniek voor dit thema en zit maar in 3 sets. De      Trans-Neon Orange Rock 4 x 4 Octagonal Boulder, Bottom en Top zijn uniek voor Life On Mars en zitten alleen in de 3 grootste sets van dit thema. Het onderdeel Engine, 2 x 4 x 4 (Life on Mars) zegt al genoeg en zit in Dark Gray naast deze set alleen nog in de Red Planet Protector (7313).

De set unieke onderdelen zijn de Trans-Brown (Old Trans-Black) Windscreen 8 x 6 x 3 Curved Top Angled Canopy with Life on Mars Pattern en de White Plastic Square 14 x 14 with Solar Panel Pattern.

Deze set zorgt ook voor de laatste verschijning van de 1 x 2 en 2 x 2 zwarte Tiles met print, die in 1998 zijn geïntroduceerd bij Insectoids.

Conclusie

Het is een shuttle met een paar leuke functies. Qua uiterlijk komt deze set iets rommeliger over. De bijzondere onderdelen zijn wel noemenswaardig en misschien een reden om deze set uit te proberen. Voor een Space fan is deze set misschien geen aanrader. Als je een liefhebber bent van Space Port of Launch Command, dan kan dit nog best een leuke set zijn.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share