7314 – Recon-Mech RP (2001)

Jaar van uitgave: 2001
Aantal onderdelen: 194
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $20.00

Inleiding

Dit was een Mech, die ik vroeger al interessant vond, maar nooit het geld voor had om te kopen. Toen ik meer op dit thema ging richten, had ik deze set al vrij snel in huis (met doos).

Minifiguren

In deze set zit net als vele Life On Mars set maar een minifiguur.

  • Antares, bewoner van Mars en uniek voor deze set. Hij is vernoemd naar de helderste ster van de Schorpioen.

Bouw

Deze Mech wordt in meerdere fases opgebouwd. Het begint bij de cockpit. Deze wordt op een 2 x 6 Plate gebouwd en krijgt al snel vormen met een Wedge en Inverted Slope. De armen worden aan de cockpit geplaatst met Hinge Plates. Het tweede deel is de onderkant. De heupen en poten worden gebouwd en daar worden ook veel Hinges in gebruikt. Als laatste wordt een brandstoftank(?) gebouwd.

Geheel

De Mech heeft net als de Red Planet Protector niet heel veel articulatie, maar heeft wel een aantal leuke functies. Aan de linker arm is Black Arm Grabber Angled toegevoegd en die kan worden gebruikt om spullen vast te pakken. De klauw kan zelfs gebruikt worden voor een 4 x 4 Rock. De rechterarm heeft een vlammenwerper. De zijkant van de cockpit heeft een scanner. In de cockpit is een controlepaneel, waaraan Antares zich kan vasthouden.  

De Mech kan op een andere manier in elkaar gezet worden, dankzij de Technic Bricks. De modules zijn uit te wisselen met andere sets. Het is jammer dat de benen niet in tweeën kan worden gesplitst. Dan zou die uitgewisseld kunnen worden met de Red Planet Protector.

De kleuren in deze Mech werken heel erg goed. Dark Gray, (Sand) Red, Light Gray en hier en daar zwarte of transparante accenten zorgen ervoor dat deze Mech er goed uit ziet.

Onderdelen

Ook deze set zit vol met bijzondere onderdelen. De volgende onderdelen in Sand Red zijn uniek voor deze set: de Cylinder Half 2 x 4 x 4 (BL 6259), Plate, Modified 1 x 2 with Bar Handles – Flat Ends, Low Attachment (BL 3839b), Technic, Brick 1 x 2 with Holes (BL 32000), Tile, Round 2 x 2 (BL 4150) en Wegde, Plate 3 x 4 without Stud Notches (BL 4859). De andere unieke onderdelen zijn de Red Slope 33 3 x 2 with Sand Red and Light Gray Machinery Parts with Neon Green Oval Pattern en de Trans-Neon Green Minifigure, Utensil Space Scanner Tool.

De Sand Red Plate, Modified 1 x 2 with Bar Handle on Side – Free Ends (BL 2540) zit naast deze set ook in de Jedi Duel (7103) en is het toegevoegd aan de Creator Value Pack (4562). De Sand Red Slope 45 2 x 4 is naast deze set ook uitgebracht in een Bulk Bricks set (10008). De Sand Red Tile, Modified 1 x 2 Grille with Bottom Groove komt ook in een andere set voor van Life On Mars en dat is de Aero Tube Hangar (7317), net als de  Tile, Round 2 x 2 with Flame and Sand Red Border Pattern. Zo is er een onderdeel dat geïntroduceerd is in Star Wars Mos Espa Podrace, die in deze set en de Red Planet Protector (7313) gebruikt wordt van Life On Mars en dat is Tile, Round 2 x 2 with Yellow and Black Vent Lines in Red Circle and Plates with Rivets Pattern.

Conclusie

Deze set is een aanrader. Kleurencombinatie is goed en heeft veel unieke onderdelen. De klauw werkt goed, maar helaas geen voorwerp om op te pakken. De poseerbaarheid is gelimiteerd, maar door hier en daar balgewrichten toe te voegen is dat op te lossen. Jammer dat deze set niet als de Red Planet Protector de poten kan opdelen en dus ook niet kan uitwisselen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share