7313 – Red Planet Protector (2001)

Jaar van uitgave: 2001
Aantal onderdelen: 194
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $20.00

Inleiding

De Mechs van Life On Mars hebben mij wel altijd aangetrokken. Deze Mech ziet er bijzonder uit, omdat deze geen armen heeft. Het lijkt soms net op een Fighter op poten. Toen ik deze set aan het bouwen was, keek ik best op van de bijzondere onderdelen in deze set.

Minifiguren

Net als vele andere Life On Mars sets is er maar een minfiguur in deze set.

  • Centauri, bewoner van Mars en uniek voor deze set. Hij is vernoemd naar een ster in het sterrenbeeld Centaur.

Bouw

De bouw begint bij de cockpit. Deze wordt gebouwd op een 2 x 8 Plate in het blauw en krijgt al snel vormer met verschillende (Inverted) Slopes. Vervolgens worden de armen/vleugels gebouwd van deze Mech op vrij bijzondere 4 x 8 Wedge Plates in Sand Blue. De volgende module zijn de poten. Vanuit de heupen wordt er gebouwd en met vele Hinge Plates en Bricks worden de poten gerealiseerd. Als laatste worden twee motoren in elkaar gezet.

Geheel

Het is een Mech, die op te delen is in meerdere stukken. De poten kunnen halverwege uit elkaar gehaald worden. De cockpit is te verwijderen van de poten. De motoren kunnen losgehaald worden en de vleugels kunnen losgehaald worden. Een van de vleugels bevat een Dark Gray Support onderdeel en dat is van origine een Scala onderdeel. De poseerbaarheid is gelimiteerd. De Hinges in de heupen staan naar voren gericht en zo is de poseerbaarheid gelimiteerd.

De vleugels van de Mech zitten op hun plaats door het gebruik van een Modified Plate. Deze zit op een Hinge en heeft als functie om de vleugels op de plek te houden. Door de Hinge weg te draaien zijn de vleugels “poseerbaar”, maar door de grijze Technic pins kantelen ze naar voren. Het mooie van deze set is dat de cockpit en de motoren samen een Fighter vormen. Dit ziet er best goed uit.

Qua kleurenschema is deze set iets rommeliger. De Mech bestaat uit Light Gray, Dark Gray en (Sand) Blue met hier en daar zwart en oranje. Ik denk dat zwart beter achterwege gelaten had kunnen worden om de donkere contrasten te vermijden. Oranje combineert goed met blauw en Sand Blue.

Onderdelen

Deze set heeft heel veel bijzondere onderdelen. Een aantal onderdelen zijn uniek voor deze set. Blauwe propeller (BL nummer 6041) is uniek voor deze set, net als de Dark Gray Support 4 x 4 x 5 2/3 Stand (BL nummer 33089), de Sand Blue Slope 33 3 x 2 with Blue and Light Gray Machinery Parts with Neon Green Oval Pattern en de Sand Blue Wedge 6 x 4 Cutout without Stud Notches (BL nummer 6153a).  

Een aantal onderdelen zijn zeldzaam. De Dark Gray Tile, Round 2 x 2 with Tracking Screen Pattern is uniek voor Life On Mars en zit maar in 3 sets. De Sand Blue 8 x 4 Wedge Plates (BL nummers 3933 en 3934) zitten naast deze set alleen nog in de Deep Sea Predator (4506). Zo is er een onderdeel dat geïntroduceerd is in Star Wars Mos Espa Podrace, die in deze set en de Recon-Mech RP (7314) gebruikt wordt van Life On Mars en dat is Tile, Round 2 x 2 with Yellow and Black Vent Lines in Red Circle and Plates with Rivets Pattern. De Slope 45 2 x 1 Double / Inverted – without Bottom Tube or Bottom Stud Holde in Sand Blue komt naast deze set alleen in de Titan XP (4508) voor. Het onderdeel Engine, 2 x 4 x 4 (Life on Mars) zegt al genoeg en zit in Dark Gray naast deze set alleen nog in de Solar Explorer (7315).

Conclusie

Ondanks de minder geslaagde kleurenmenging, beschouw ik deze set wel als een aanrader. Dit was (samen met de Recon-Mech RP) de pioniers van Mechs en leveren leuke speelfuncties en onderdelen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share