7312 – T-3 Trike (2001)

Jaar van uitgave: 2001
Aantal onderdelen: 99
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: fl30,00 / €16,00

Inleiding

Deze set heb ik bijzondere herinneringen aan. Het was eind december 2001 en de prijzen van de nieuwe munteenheid begonnen in de winkels te verschijnen. Ik had toen nog een klein beetje zakgeld en dacht genoeg te hebben voor deze set. Helaas was het de prijs in Euro’s en ik had niet genoeg voor deze set. 20 jaar later heb ik deze set bij elkaar gezocht op Bricklink.

Minifiguren

In deze set zit een minifiguur.

  • Doc, astronaut van Aarde en komt ook voor in de Solar Explorer.

Bouw

De bouw begint bij een.4 x 6 Plate. Met behulp van een Black Slope, Inverted 45 6 x 4 Double with 4 x 4 Cutout wordt de basis gelegd voor de cockpit. Aan de achterkant komt een Dark Gray Brick, Modified 1 x 2 with Pins om een module achter te kunnen koppelen. Door Modified Plates kunnen wielen aan Beams bevestigd worden. Uiteindelijk bestaat de rover uit 3 stukken.

Geheel

Het is een driewielige rover met aardige vering dankzij de elastieken aan de uiteinden van de Technic Beams. De cockpit heeft een computer paneel voor besturing. Er is genoeg ruimte voor een minifiguur (zonder accessoires op de rug). De rover heeft Medium Blue, Blue en White als kleuren met Dark Gray en Black accenten. De Windscreen is Trans Black Brown. Aan de voorkant zijn tweeTrans Red Round Plates waarschijnlijk voor Infrarood scanners en Trans Clear Round Plates voor verlichting. Achter de cockpit zit een module met een radar, deze is los te koppelen en het achterste wiel kan aan de cockpit bevestigd worden voor een iets kleinere rover. De radarmodule kan gekoppeld worden tussen de modules van de Solar Explorer.

Qua uiterlijk voelt de set een beetje rommelig aan. Misschien dat er iets te veel Light Gray onderdelen in het model zit. Het normaal blauw wat er in zit, had Medium Blue moeten zijn en dan was het model visueel een stuk beter geweest.

Onderdelen

In deze set zitten enkele bijzondere onderdelen. Tile, Round 2 x 2 with Light Blue Vitruvian Minifigure Pattern is uniek voor dit thema en zit maar in 3 sets. De Windscreen 6 x 6 x 3 Canopy Half Sphere with Hinge in Trans Black Brown is uniek voor deze set. De grijze wielen zijn uniek voor Life On Mars en zit naast deze set alleen in de Mono Jet (7310).

Conclusie

Leuke rover, maar iets te veel kleuren menging in het voertuig. De vering werkt erg goed en leuk om de verwisselbare modules te zien in deze set. Misschien een aanrader voor liefhebbers van ruimtevaart, want dit komt eerder in de buurt van Space Port uit 1999.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share