7311 – Red Planet Cruiser (2001)

Jaar van uitgave: 2001
Aantal onderdelen: 73
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $7.00

Inleiding

Deze set heb ik jaren geleden bemachtigd. Ik vond het een bijzondere set. Het lijkt om een voertuig dat over het oppervlakte van Mars hopt. Door de poot goed in te klappen lijkt het ook weer op een verkenningsschip.

Minifiguren

In deze set zit een minifiguur.

  • Altair, bewoner van Mars die naast een promo Polybag alleen in deze set zit. Hij is vernoemd naar de helderste ster uit het sterrenbeeld Arend.

Bouw

De set start met een 1 x 6 Plate en een 3 x 6 wedge plate. Hierop wordt de cockpit gemaakt met de vleugels. Met verschillende Hinges wordt de poot gemaakt. Voornamelijk Light Gray, Dark Gray en Sand Green zorgen voor de kleuren van het voertuig. De bouw gaat vrij snel en er zitten geen ingewikkelde bouwtechnieken in.  

Geheel

Het is een eenmansvoertuig, die kan hoppen en kan vliegen. Het voertuig heeft een poot en staat daar stevig op. Poot is ook goed in te klappen en valt weg achter de “rugleuning”. Daardoor lijkt het net een grote open eenmansschip. Aan de voorkant zitten twee scanners, die wat articulatie hebben. De poot is vrij stevig en daardoor kan de cockpit makkelijk schuin staan.

De kleuren werken erg goed. De combinatie van Light Gray, Dark Gray en Sand Green is erg goed. Groen, oranje en zwart zijn dan mooie accenten die opvallen in een zachte kleurenschema.

Onderdelen

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen. De Sand Green Wedge, Plate 3 x 6 Cut Corners (BL nummer 2419) is in 4 andere Life on Mars sets gebruikt en in een Dacta set. De Tile, Round 2 x 2 with Flame and Sand Green Border Pattern is naast deze set alleen in de Life on Mars Accessories Service Pack verschenen.

Conclusie

Het is een eigenaardige voertuig. Ergens lijkt het op een een-potige Mech en aan de andere kant heeft het iets van een laagvliegend verkenningsschip. Ik denk dat dit een leuke uitbreiding is op een Life On Mars collectie, maar niet de set om mee te beginnen om het thema te verkennen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share