7310 – Mono Jet (2001)

Jaar van uitgave: 2001
Aantal onderdelen: 33
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $4.00

Inleiding

Dit is de tweede Life On Mars set, die ik had bemachtigd. Het was een bijzonder voertuig in mijn ogen.

Minifiguren

In deze set zit maar een minifiguur.

  • Assistent, astronaut van aarde en in deze set heeft hij een grote Chrome Blue Visor. Deze versie is uniek voor deze set.

Bouw

De set begint met opbouw op een 4×9 Wedge Plate in Dark Gray. Op de Wedge Plate wordt een gestroomlijnde motor en zitvlak op gebouwd. Met een axle wordt het grijze wiel op zijn plek gehouden. Aan de andere kant wordt een turbine gebouwd rondom White Cylinder 3 x 6 x 2 2/3 Horizontal – Round Connections Between Interior Studs (BL nr. 30360). De set bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken.

Geheel

Het is een kleine rover op een wiel. Het voertuig is goed in evenwicht en rolt goed. Het voertuig heeft een grote motor aan een kant van het wiel. De andere kant heeft een gestroomlijnde voorkant met een zitvlak. Daarop zit een scanner/kanon. De set heeft in totaal 3 Printed Tiles. Een is bedoeld voor aansturing van het voertuig en de twee andere Printed Tiles geven de bedrading weer op de grote motor.

Onderdelen

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen. Het grijze wiel is uniek voor Life On Mars en zit naast deze set alleen in de T3-Trike (7312). De Tile 1 x 2 with Copper and White Circuitry, Red Rectangle and 4 Squares Pattern in dit thema alleen in deze set voor. Van oorsprong is het een Aquazone print (1998).

Conclusie

Het is een leuke set in dit thema. Het is iets wat niet eerder is gedaan en niet is herhaald. Misschien niet direct een aanrader voor een Space fan, maar wel een leuke set voor onderdelen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share