7303 – Jet Scooter (2001)

Jaar van uitgave: 2001
Aantal onderdelen: 24
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $3.00

Inleiding

Dit is een bijzondere promotie set. Dit voertuig is heel anders ten opzichte van andere voertuigen van Life On Mars. Deze set kreeg ik laatst binnen om mijn Life On Mars collectie compleet te maken.

Minifiguren

Deze set bevat een minifiguur.

  • Bewoner van Mars, heeft de benen van Rigel, Torso van Vega en het hoofd van Antares. Hij is uniek voor deze set.

Bouw

Het begint met een 2 x 8 Plate in Dark Gray. Aan de achterkant komen de 1 x 4 SNOT Bricks, waaraan de Bar 1 x 8 with Brick 1 x 2 Curved Top End aan komt. De voorkant wordt op gebouwd uit veel verschillende onderdelen. De voorkant heeft daardoor meer een “industriele” look. De set is snel in elkaar gezet.

Geheel

Het is een leuk zweefvoertuig. Het heeft twee scanners aan de voorkant. De console zit leuk in elkaar en kan vast gepakt worden. Aan de achterkant zitten twee 1 x 1 Round Bricks in Dark Trans Blue en moeten de motoren voorstellen. Qua vorm is deze set minder geslaagd dan de Double Hover (7300).

Het kleurenschema werkt goed in deze set. De twee kleuren grijs met twee kleuren blauw mengen goed. Trans Dark Blue en Trans Neon Orange zijn goede accenten in dit bouwwerk.

Onderdelen

Deze set bevat een aantal bijzondere onderdelen. De Minifigure, Utensil Tool Chainsaw Body with Handles and Studs in Light Gray is uniek voor deze set. De Tile, Round 2 x 2 with Tracking Screen Pattern zit naast deze set ook in de Aero Tube Hangar (7317) en in de Red Planet Detector (7313). De Bar 1 x 8 with Brick 1 x 2 Curved Top End (Original, No Axle Holder) in Sand Blue zit naast deze set alleen in de Aero Tube Hangar. De Blue Brick, Modified 1 x 2 with Bar Handle on Side in het blauw zit ook in de Aero Tube Hangar, in de Expedition Balloon (5956), Polar Base (6575) in The Royal Stable (5807). Op de voorkant van het voertuig zit een 1 x 1 Printed Tile en die is uniek voor Life On Mars. Ook dit onderdeel zit in Aero Tube Hangar en zit in de Life On Mars Service Pack.

Conclusie

Als voertuig is deze set niet een aanrader, maar voor de onderdelen is deze set zeker een aanrader. Veel unieke onderdelen voor niet veel geld en de onderdelen zijn makkelijk toe te passen in andere Space thema’s.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share