7302 – Worker Robot (2001)

Jaar van uitgave: 2001
Aantal onderdelen: 30
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $3.00

Inleiding

Deze set is bijzonder, want het kleurenpalet komt niet overeen met andere mechs. Het heeft wel overeenkomsten met de Excavation Searcher (7316). Deze set, of beter gezegd deze mech zit ook in de Clock Set, Life On Mars (7400).

Minifiguren

In deze set zit maar een minifiguur.

  • Bewoner van Mars, heeft het lichaam van Vega en het hoofd van Pollux. Minifiguur is uniek voor deze set.

Bouw

Het begint bij een 4 x 4 Plate in Tan. Dit wordt de basis van de cockpit. Met Dark Gray onderdelen worden de zijkanten en achterkant gerealiseerd. Er zitten geen ingewikkelde bouwtechnieken in deze set.

Geheel

Het is een kleine mech. De vorm van de mech is een beetje lomp, maar dankzij de 1 x 3 Slopes is dat toch iets verminderd. Dit is puur een transport mech. Het heeft geen scanners of andere functionaliteiten. De poseerbaarheid is gelimiteerd en dat is te begrijpen met de Hinges in deze set.

De kleuren werken goed in deze set. Normaal gesproken combineert zwart niet goed met Tan in mijn ogen, maar hier werkt het best goed. Dark Gray is de hoofdkleur met Brown. Tan en zwart zijn hier meer de accent kleuren.

Onderdelen

De set heeft een paar “bijzondere” onderdelen. De Brown Wedge, Plate 3 x 3 Cut Corner is naast deze set ook te vinden in de Excavation Searcher, de oude Sopwith Camel, de eerste Vulture Droid en in een Dacta set (Chromosomes – Student Set). De 1 x 2 Printed Tile komt hierin weer terug en deze is uniek voor Life On Mars.

Conclusie

Het is een kleine, niet zo goed poseerbare, mech. Leuk kleurgebruik dat goed past bij de Excavation Searcher. Leuke set voor de onderdelen, maar niet zo goed voor de speelbaarheid.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share