7301 – Rover (2001)

Jaar van uitgave: 2001
Aantal onderdelen: 28
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $3.00

Inleiding

Dit is een kleine rover voor de astronauten. Het leek mij wel grappig setje en gelukkig kon ik deze set van iemand overnemen.

Minifiguren

In deze set zit een minifiguur.

  • Assistent, astronaut van Aarde en komt naast deze set nog in een andere promotieset voor.

Bouw

Het begint met een Light Gray 2 x 4 Plate. Met Black Plates, Modified 2 x 2 with Pin Holes worden de wielen bevestigd, dat 2 x 2 Round Plates en Domes zijn. De bouw gaat vrij snel en best bijzonder dat een derde van de onderdelen de wielen zijn van het voertuig.

Geheel

Het is een kleine rover met verlichting aan de voorkant. Het heeft een scanner aan de zijkant, die vast zit aan een van de Clips achterop. De scanner komt aardig overeen met die van de Mono Jet (7310). De wielen rollen goed en geven een hele bijzondere look aan het voertuig. Bijzonder dat een clip niet wordt gebruikt, maar dat kan gezien worden als een lege plek voor andere accessoires.

Hoewel het een leuk voertuigje is, is het qua kleurgebruik een beetje vreemd. Eigenlijk zouden de wielen Light Gray moeten zijn en de basis van de voertuig wit moeten zijn. Een soort inverse kleurenschema ten opzichte van andere sets.

Onderdelen

In deze set zitten enkele “bijzondere” onderdelen. De Brick, Round 2 x 2 Dome Top without Bottom Axle Holder (BL nummer 553a) in het wit is naast de Rover maar in 3 andere sets uitgebracht. De Trans Dark Blue Visor is niet uniek, maar het werd sinds 1999 maar zelden gebruikt.

Conclusie

Het is een leuk voertuigje met bruikbare onderdelen. Het figuurtje is leuk. Als set misschien niet een aanrader, maar voor de onderdelen is het niet slecht.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share