7300 – Double Hover (2001)

Jaar van uitgave: 2001
Aantal onderdelen: 21
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $3.00

Inleiding

Ik heb deze set vrij recent overgenomen van onze Stuifzand. Ik had deze al liggen, maar aan de instructies zag ik dat ik de 7308 versie had en nu de 7300 versie. Het verschil zit in de weergave van de nummers op de instructies. Bij de 7300 zit een poster en bij 7308 niet.

Minifiguren

In deze set zit 1 minifiguur.

  • Onbekende bewoner van Mars, maar heeft het hoofd en benen van Vega en de torso van Centauri.

Bouw

De bouw van de set begint bij een eenvoudige 2 x 6 plate met daarboven 2 x 6 plate naar voren gericht. Zo heeft het al snel een aardige omvang. De 3 x 6 Wedge Plate komt veel voor deze lijn en is hier ook te vinden. Enkele ander onderdelen worden gebruikt om de vorm te pakken, maar de rest wordt gebruikt aan versiering of voor het bedieningspaneel. Er zitten geen ingewikkelde bouwtechnieken in deze set.  

Geheel

Het is een kleine verkenningsvoertuig dat vlak boven de grond zweeft. Het heeft aan beide kanten punten die naar voren steken. In het midden is een verhoogde paneel met een Modified Plate voor de bestuurder om aan vast te houden.

Qua vorm is het best goed gelukt. De Dish achterop met een klein beetje van de Wedge Plate geeft een mooie vorm. De voorkant met twee punten die gemaakt worden door de Hinge Plates geven de voorkant veel karakter.  

Onderdelen

In deze set zitten enkele bijzondere onderdelen. Een Printed Tile in Dark Gray en 4 x 4 Printed Dish in Light Gray zijn uniek voor Life On Mars. In deze set zitten twee Hinge Plate 1 x 8 with Angled Side Extensions, 9 Teeth and Rounded Plate Underside (BL onderdeel 30407), deze komen naast de Double Hover ook in de Red Planet Protector (7313) voor van Life On Mars en in de Coast Watch HQ van World City.

Conclusie

Een leuke toevoeging van het thema met best leuke en goede onderdelen. Voor een Space fan is de set wel een aanrader om op te pikken.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

Augustus 2021, moc van de maand!

Ja, we zijn laat met de MOC van de maand! Is daar een excuus voor? Misschien wel, iets met drukke werkzaamheden, vakanties etc. Hadden we dan stress voor het maken van een keuze? Nee, niet echt. Deze maand zetten we als MOC van de maand een GBC in de schijnwerpers! NDL is de maker, we zijn onder de indruk van de onderdelen die hij heeft gebruikt. Wanneer je naar zijn MOC kijkt valt gelijk op dat alles bijzonder strak is afgewerkt.
Total
0
Share