7092 – Skeleton’s Prison Carriage (2007)

7092

Jaar van uitgave: 2007
Aantal onderdelen: 193
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €20,00

Dit was een van de eerste sets van de serie, die ik had gekocht. De set sprak mij echt aan. Een kleine gevangenis met in een toren vorm op een koets, gaf voor mij echt een fantasy gevoel. De afwerking met witte tanden maakte het compleet met de skeletten.

De bouw

In deze set zitten 5 figuren. 3 skeletten zitten in deze set, waarvan de twee witte skeletten een helm dragen. Twee Crown Knights zitten in deze set. Een Crown Knight is echt een ridder te paard met een zeer lange speer en een groot schild. Hij heeft een klein zwaard als reserve wapen.

 

De bouw van de koets gaat vrij snel. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set.

 

Het geheel

Het is een vrij grote paard en wagen. Leuk om te zien dat er wagen is, die door drie paarden worden getrokken. De basis van de paard en wagen is vrij stevig. De toevoeging van de grote witte tanden (BL onderdeel 40397) geeft het gevoel dat er botten in verwerkt zitten. De botten kwamen pas in 2011 bij Pirates of the Caribbean. De gevangenis kan verwijderd worden van de wagen, maar daardoor wordt het aanzienlijk kaler. De gevangenis en de wagen hebben een echt ‘fantasy look’ en dat is mooi gelukt met de onderdelen.

Enige minpunt van deze set, is het gebruik van de 2×2 brick met technic pin in het wit. Een andere kleur was beter geweest (als deze goed combineert met de rest).

De ridder in deze set is uniek voor deze set. De soldaat in de gevangenis komt ook voor in Troll’s Mountain Fortress (7097) van 2009). Bijzondere onderdelen in deze set zijn de witte skeletpaarden. Deze zitten in 3 andere sets van de Fantasy Era. De grote wagenwielen in deze set zijn Pearl Light Gray en komen ook voor in een Bionicle set van 2006. De Bionicle Barraki Spine Flexible onderdeel komt naast deze set nog in 4 andere sets voor, waaronder 2 Bionicles.

Conclusie

Een leuke toevoeging aan de serie en de paard en wagen heeft echt een goede ‘look’ voor bij zo’n skeletleger. Een aanrader is dit zeker.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share