70434 – Hidden side Race car

IMG_20201125_212915_copy_1000x750.jpg

Jaar van uitgave: 2020

Aantal onderdelen: 244

Aantal minifigs: 3

Adviesprijs: €29,99

Hoewel Hiden side niet mijn thema is, vond ik het wel leuk om deze in de aanbieding te kopen. Een stoere race wagen en dat pruikje met het petje achterstevoren deden mij besluiten deze set voor €18,- te kopen.

In de best grote doos zitten twee grote zakken met Lego, een bouwboekje en een groot stickervel (en een actie kaartje om gratis een kind mee te kunnen nemen in een Legoland/Discoverycentre.

Het is niet heel moeilijk om te bouwen. Wat mij wel opviel bij het plaatsen van de assen en wielen dat dat gebeurde vanuit 1 perspectief en niet per kant, wat normaal gebeurd. De onderdelen zien er goed uit (wat helaas niet altijd zo is).

Eerst wordt de massieve onderkant gebouwd met daarop de kern van de wagen. Daarop wordt met zakje twee doorgebouwd met allerlei curved slopes en technic onderdelen. De metalen koeienschedel voorop de wagen maakt het geheel wel passend af vind ik. Achterop zit het kenmerkende kleurenwiel, geen idee hoe dat werkt met de app, maar het heeft vast een functie die bij alle Hiden side sets gebruikt wordt. De wielen vind ik wel gaaf. Twee voorwielen zijn tot nu toe nog maar in 8 sets gebruikt sinds 2017. De donker metaalkleurige onderdelen: gebogen tubes en luchthapper geven de wagen een stoer uiterlijk. De minifig kan gemakkelijk in de auto zitten, mits hij even z’n kruisboog opzij draait.

De wagen nodigt echt uit om er mee te gaan rijden. Helaas alleen maar rechtdoor, want door de brede wielbasis kun je haast onmogelijk sturen met het ding. Doe je dat wel dan klapt een achterwiel om. Dat is een andere speelmogelijkheid: De wielen omklappen naar beneden om er mee te vliegen denk ik. Dat is niet helemaal gelukt omdat het totaal geen ‘swooshable’ gevoel geeft. Meer wat lomp. Dus gewoon lekker mee dragracen. 😉

Het zou mooier geweest zijn als Lego de voorwielen sturend had gemaakt ter verhoging van het speelplezier. Ik denk dat dat wel makkelijk had gekunt zonder de auto lomper te maken/doen lijken.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share