7009 – The Final Joust (2007)

7009-1

https://images.brickset.com/sets/images/7009-1.jpg?200706210242

Jaar van uitgave: 2007
Aantal onderdelen: 62
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: 8,00

Dit is een van de eerste sets van de Fantasy Era, die ik had gekocht. Het was wel een raar idee om een toernooi te houden met een skelet. Het was de enige set met een zwart skelet paard en die moest ik hebben.

De bouw

Deze set heeft twee figuren. Een gepantserde ridder en een gepantserde skelet. Na de figuren op de paarden, worden de tilt barrier en het wapenrek gemaakt. De bouw gaat vrij snel en er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set.

Het geheel

Het is een kleine set, maar een leuke toevoeging aan het thema. De figuren zijn gedetailleerd en rijkelijk bekleed. Mooi om te zien dat de oude helm met vizier wordt gebruikt bij de ridder. Het wapenrek bevat drie wapens, een goedendag, een hellebaard en een krommend zwaard. Op het wapenrek staan twee vlaggen (allebei de kleuren van de Crown Knights). De tilt barrier is voornamelijk opgebouwd uit arches van 1×4 en log bricks van 1×2. Het is simpel, maar wel effectief.

De set heeft leuke onderdelen, die altijd gebruikt kunnen worden. Als ‘parts pack’ is dit zeker een goede set.

De Crown Knight is uniek voor deze set. Het skelet zit naast deze set ook in de Battle Pack Skeletons blister pack (8522772). Het zwarte skelet paard zit naast deze set ook nog in Hogwarts Castle (5378) uit 2007. Het paardenkleed in deze set zit alleen in deze set.

Conclusie

Een leuke toevoeging aan het thema, maar een raar idee om steekspel te doen met een skelet. Er zitten bruikbare onderdelen in de set, dus als ‘parts pack’ is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

Augustus 2021, moc van de maand!

Ja, we zijn laat met de MOC van de maand! Is daar een excuus voor? Misschien wel, iets met drukke werkzaamheden, vakanties etc. Hadden we dan stress voor het maken van een keuze? Nee, niet echt. Deze maand zetten we als MOC van de maand een GBC in de schijnwerpers! NDL is de maker, we zijn onder de indruk van de onderdelen die hij heeft gebruikt. Wanneer je naar zijn MOC kijkt valt gelijk op dat alles bijzonder strak is afgewerkt.
Total
0
Share