6988 – Alpha Centauri Outpost (1991)

6988

Jaar van uitgave: 1991
Aantal onderdelen: 406
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: $80.00

Dit was een van de weinige sets, die ik nog moest van de Blacktron 2. Op een gegeven moment toch maar besloten via Bricklink de onderdelen bij elkaar te sprokkelen. Toen kwam ik er achter dat deze set toch meer bijzondere onderdelen heeft, dan dat ik van tevoren dacht.

De personages

In deze set zitten 5 identieke minifiguren. Dit minifiguur komt in 16 verschillende sets voor. Het minifiguur zat naast dit thema ook in Space Police 2 sets in 1992 en 1993.

De bouw

Het begint bij de cockpit van het voertuig. De cockpit wordt gebouwd op een 2 x 6 plate. Deze cockpits worden gevormd door achthoekige windscreens en 2 x 3 x 6 panels. Door deze onderdelen lijkt het net een bolvorm. Het tweede deel van het voertuig is een vrachtruimte met vleugels en een “nek” om een cockpit aan te koppelen. Vervolgens wordt de basis gemaakt. De basis bestaat ook uit twee delen. Het eerste deel wordt gebouwd op een Raised Baseplate. Het tweede deel is een landingsplatform dat een wegplaat (Road Baseplate) is. De bouw van de set gaat vrij snel. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set.

Het geheel

Het is een uitvalbasis met landingsplaats. De basis bevat signaleringsapparatuur voor aankomende schepen. Hier en daar zijn computers en schotels te zien. Het bevat een ruimte in de rots (Raised Baseplate) en daarin zit de generator (9V batterijendoos). De opbouw van de basis is vrij simpel. Het zijn eigenlijk twee grote panelen tegen twee pilaren met een luik daarachter met daaronder een 9V batterijendoos.

Het voertuig ziet er goed uit. De cockpit heeft een bolvorm en is karakteristiek voor dit thema. Het achterdeel van dit voertuig kan een klein autootje in, die ook bij deze set zit. Er zit een luik aan de achterkant en de achterkant kan openklappen.

Kleurgebruik is de set is eenduidig en maakt het goed.

Er zitten een aantal bijzondere onderdelen in deze set.
Het paneel met het Blacktron 2 logo erop zit in een andere set en dat is de Aerial Intruder (6981). De 8 x 8 dishes in het zwart zit nog in 3 andere sets. De Mega Core Magnetizer (6989), Lighthouse Island (5770) en Message Intercept Base (6987) bevatten een dish van 8 x 8 in het zwart. Een rechte “Fabuland” trap (BL onderdeel 4784) in het zwart komt ook voor in de Fire Breathing Fortress (6082). In deze set zit Container, Box 2 x 2 x 2 Door with Slot and Red and Yellow Controls Pattern (BL onderdeel 4346pb05). Dit onderdeel is uniek voor dit thema en komt in 5 sets voor en een service pack.

Conclusie

Het is best een leuke set, maar basis komt wel een beetje karig over. Het voertuig is mooi opgebouwd met een paar leuke functies. Deze set kan uitgebreid worden met Space Landing Pads (6710). Voor een Space liefhebber is deze set wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share