6955 – Space Lock-Up Isolation Base (1989)

Na een tijdje zoeken had ik besloten om deze set zelf bij elkaar te verzamelen en losse onderdelen aan te schaffen. Dat was best een klus. Uiteindelijk is dat gelukt.

6955-1 6955

Jaar van uitgave: 1989
Aantal onderdelen: 256
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: $26.00

Na een tijdje zoeken had ik besloten om deze set zelf bij elkaar te verzamelen en losse onderdelen aan te schaffen. Dat was best een klus. Uiteindelijk is dat gelukt.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren. Ze zijn niet uniek voor deze set.

  • Space Police astronaut is twee keer aanwezig in deze set.
  • Blacktron astronaut

De bouw

Als eerst wordt de transportvoertuig opgebouwd en vervolgens de cel. Beiden zijn niet heel bijzonder in opbouw en zijn snel in elkaar gezet. Als laatste wordt de basis in elkaar gezet. Het wordt gebouwd op een grijze grondplaat van 16 x 32 noppen. Als eerst komen de ‘supports’ op de plaat en daar wordt op verder gebouwd. Als het mechanisme van de set op de basis wordt geplaatst, is het even opletten dat het juist op de basis wordt geplaatst.

Het geheel

Het is een soort cel blok/overslag van gevangenen. Een kleine cel-transportvoertuig kan de hangar in vliegen. Door een pal over te halen wordt het voertuig vastgezet en kan het binnen gehaald worden. Aan dezelfde as gaat een celhouder omhoog en brengt de cel op het bovendek. Helaas kan je niet de cel van het voertuig niet op de celhouder plaatsen. Op het bovendek kunnen twee cellen gepositioneerd worden.

Verder voelt de set wel een beetje kaal aan. Misschien had een extra ruimte voor het personeel van de Space Police een mooie toevoeging geweest. Of een mechanisme dat een cel kan overbrengen op een ruimteschip van de Space Police, zou ook een mooie toevoeging zijn geweest voor interactie tussen de sets in het thema.

Qua onderdelen zitten een paar bijzondere tussen in deze set.

De bedrukte panelen van 1 x 2 x 3 zijn uniek voor dit thema. De panelen van 3 x 2 x 6 (BL onderdeel 2466) in het zwart zitten naast deze set alleen in de Message Intercept Base (6987). Hetzelfde onderdeel in transparant rood zit naast deze set alleen in de Mission Commander (6986).

Conclusie

Een fantastische mechanisme in een kale set. Voor een echte Space fan is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share