6875 – Hovercraft (1988)

6875-1

Jaar van uitgave: 1988
Aantal onderdelen: 93
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: ƒ17.50

Deze set kende ik al heel lang en ik vond deze minder mooi. Het was niet zo gestroomlijnd als de Auxiliary Patroller (6850) of het had niet de mooie achterkant als de Space Patroller (6830). De set heb ik vrij recent aangeschaft en het is echt een leuke set.

De personages

Er zit een minifiguur in deze set. Deze heeft geen naam of beschrijving. Dit minifiguur komt in 12 sets voor en daarvan zijn 11 sets van het Futuron thema. Het thema zelf heeft in totaal 18 sets.

De bouw

Dit voertuig wordt op een 2 x 16 plate gebouwd. Door overhang is het voertuig 20 noppen lang en 14 noppen breed. Aan de voorkant worden de ‘finger hinges’ gebruikt. De set bevat geen ingewikkelde technieken. De bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

Het is een open verkenningsvoertuig. Het heeft een open cockpit. Aan de voorkant zit geschut en aan de onderkant heeft het een aantal motoren. De zijkanten kunnen losgekoppeld worden, maar de zijkant ziet er dan niet beter uit. De minifiguur heeft genoeg ruimte in de cockpit.

Voertuig ziet er goed uit. Kleur gebruik is subtiel en niet rommelig. De 1 x 3 slopes hadden niet gehoeven. De zijkanten zijn nu te hoog. De naam is ook wel bijzonder. De set heet Hovercraft, maar het is niet bepaald een Hovercraft. Hier had Lego iets creatiever kunnen zijn.

Deze set heeft geen bijzondere onderdelen. De onderdelen komen in veel sets voor. Dit was wel het jaar dat de Brick, Modified 1 x 2 with Pin (BL onderdeel 2458) werd geïntroduceerd.

Conclusie

Leuke toevoeging aan het Futuron thema. De zijkanten zijn wat hoog, maar verder een prima voertuig. Voor de Space fan is dit wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share