6873 – Spider-Man’s Doc Ock Ambush (2012)

Het was al een tijd geleden dat er sets waren van Spider-Man. De sets van de oude films waren niet altijd super, maar toen kwam ineens aan het einde van 2012 deze set uit. Een kleine laboratoriumachtige setting sprak mij wel aan.

6873-1

Jaar van uitgave: 2012
Aantal onderdelen: 295
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €39,99

Het was al een tijd geleden dat er sets waren van Spider-Man. De sets van de oude films waren niet altijd super, maar toen kwam ineens aan het einde van 2012 deze set uit. Een kleine laboratoriumachtige setting sprak mij wel aan.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren.

  • Spider-Man/Peter Parker, gebeten door een radioactieve spin en heeft hierdoor gaven gekregen.
  • Doc Ock/Dr. Otto Gunther Octavius, door een explosie op het lab zijn de mechanische armen (die bedoeld waren om met gevaarlijke stoffen te werken) verbonden aan zijn lichaam. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Iron Fist/Danny Rand, eigenaar van Rand Enterprises en bezitter van de Iron Fist met als taak om de poorten van K’un-L’un te bewaken. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Als eerst wordt een voertuig gemaakt. Het voertuig is 8 studs lang en 4 breed (wielen niet meegerekend). Vervolgens wordt het laboratorium gemaakt. Dit gebeurt in 3 stukken. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set en het is snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het voertuig bevat een draaischijf waarop een console staat. Dit is de plek voor de minifiguur om achter plaats te nemen. De voertuig heeft aan de achterkant een kogelgewricht, waaraan de volledige bouw van Doc Ock’s armen aan geplaatst kunnen worden. Het is een beetje een vreemde voertuig. Misschien dat het in de serie heel duidelijk is.

Het lab ziet er goed uit. Het bevat een bed met daarbij verschillende schermen en computers. Er is een kap/scanner dat kan verplaatsen richting het bed. Aan de linkerkant is een glazen tank. De voorkant kan naar voren klappen om een minifiguur in te stoppen. De rechterkant bevat een luchtschacht met bovenop een propeller. De huls van de propeller kan draaien en dan kan er een minifguur er doorheen.

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen.

De Cilinder Half 2 x 4 x 4 in medium blue is uniek voor deze set. De Windscreen 3 x 6 x 5 Bubble (BL onderdeel 3066) in Trans Black zit naast deze set ook in de Tie Collection van 2004 en Ocean Odyssey van 2005. In deze set zitten in totaal zeven stickers. Dat valt best mee voor de grootte van deze set.

Conclusie

Dit is best een leuke set. Een originele setting met leuke functies en minifiguren is een mooie toevoeging aan de Marvel Super Heroes lijn. Voor een Marvel Comics fan is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share