6869 – Quinjet Aerial Battle (2012)

6869

Jaar van uitgave: 2012
Aantal onderdelen: 735
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €90.00

Toen ik de Avengers film had gezien, moest ik deze set hebben. Het voertuig, de Quinjet, sprak mij enorm aan en de minifiguren leken mij fantastisch.

De personages

Er zitten 5 minifiguren in deze set.

  • Natasha Romanov/Black Widow, een spion van S.H.I.E.L.D. Deze Black Widow is uniek voor deze set.
  • Tony Stark/Iron Man, een miljonair met Exo-Suits als uitvinding aangedreven door een Arc Reactor. Deze Iron Man Suit is uniek voor deze set.
  • Thor Odinson, God van Noorse mythologie is afkomstig van Asgaard. Thor komt in nog 2 andere sets voor.
  • Loki Odinson, God van Noorse mythologie is afkomstig van Asgaard. Loki is eigenlijk de zoon van Laufey van de IJsreuzen. Loki zit in nog twee andere sets.
  • Chitauri soldaat, een soldaat van het buitenaards ras Chitauri. Deze zit nog in een andere set.

De bouw

Het begint met de bouw van de Chitauri aanvalsvoertuig. Dit is voertuig bestaat uit ‘speeder’ en een ‘aanhanger’. Vervolgens wordt de cockpit van de Quinjet gemaakt. Als laatst wordt de Quinjet gemaakt in verschillende delen, die later in elkaar klikken.

Het geheel

Het is een vrij grote jet. De cockpit is lichtelijk naar voren gebogen met behulp van frictie joints. De cockpit kan open klappen en heeft plaats voor een minifiguur. Het tweede glas kan ook verwijderd worden en hieronder is plaats voor 2 minifiguren. Bovenop de Quinjet is een 1 x 1 round tile in transparant rood. Deze kan ingedrukt worden en er komt een liftje aan de onderkant uit met een drone daarop.

De kleuren zijn prima gekozen en zijn goed toegepast in dit bouwwerk. Binnenin is het soms teveel. Op sommige plekken worden vrij felle kleuren gebruikt, dat vrij onnodig is. Quinjet heeft voornamlijk de kleuren LBG, DBG en zwart en hier en daar zijn grill tiles te vinden in Trans Medium Blue. Het aanvalsvoertuig van de Chitauri heeft aan de buitenkant Dark Tan, een beetje Tan en Pearl Gold accenten. In de aanhanger is de binnenkant voornamelijk DBG. Kleuren komen prima tot zijn recht.

In deze set zitten 12 stickers. De kleinste sticker is op een 1 x 4 tile en de grootste op een 6 x 6 tile. Stickers zijn vrij makkelijk te plakken en geven net de extra details op (en in) de twee voertuigen. Er is een bijzondere onderdeel. De Tile, Modified 1 x 2 Grille with Bottom Groove / Lip in Trans Medium Blue komt nog in 3 andere sets voor, waaronder in de Quinjet Polybag (30162). Dit onderdeel is uitgebracht in sets van 2012 tot en met 2014.

In de film is een behoorlijk leger van de Chitauri en deze set had iets meer mogen hebben voor een ‘battle’. Een extra soldaat (misschien op zijn eigen speeder) was al een mooie toevoeging geweest.

Conclusie

Dit is een geweldige set. Hoeveelheid kleuren binnenin de Quinjet hadden iets minder gemogen. Een extra Chitauri soldaat was welkom geweest. Voor een Marvel fan in dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share