Jaar van uitgave: 2012
Aantal onderdelen: 389
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: €60,00
Deze set sprak mij minder aan dan de Quinjet, maar de straaljager in deze set ziet er goed uit. De minifiguren in deze set zijn super. Deze set moest ik gewoon hebben.
De personages
In deze set zitten 3 minifiguren en een ‘bigfig’.
- Loki Odinson, God van Noorse mythologie is afkomstig van Asgaard. Loki is eigenlijk de zoon van Laufey van de IJsreuzen. Loki zit in nog twee andere sets.
- Thor Odinson, God van Noorse mythologie is afkomstig van Asgaard. Thor komt in nog 2 andere sets voor.
- Clint Barton/Hawkeye, spion van S.H.I.E.L.D. en bedreven met pijl en boog. Hawkeye komt nog in 2 andere sets voor.
- Bruce Banner/Hulk, een wetenschapper die kan veranderen in de Hulk. Deze versie van de Hulk is uniek voor deze set.
De bouw
Het begint met de bouw van de straaljager. Op een 2 x 10 plate worden enkele inverted slopes en een inverted wedge gebruikt om de straaljager vorm te geven. De bouw gaat verder vrij snel en er zitten geen ingewikkelde technieken in. Na de straaljager wordt een deel van de Helicarrier gebouwd. Dit bestaat uit 5 delen, die met elkaar gekoppeld kunnen worden met Technic pins. Ook deze modules zijn snel in elkaar gezet.
Het geheel
Het is een stuk van de helicarrier, waar vier scénes bij elkaar gevoegd zijn in een klein bouwwerk. Dit is vergelijkbaar met Cloud City (10123) van 2003. Het linker deel moet de scene uitbeelden op het lab, waar Tony Stark en Bruce Banner de scepter onderzoeken. In het midden is onderin de cel, die bedoeld was voor de Hulk, maar gebruikt wordt voor Loki. Bovenin is een deel van controlekamer. Aan de rechterkant moet het een stuk van de hangar voorstellen met de verschillende vaten brandstof. De houder met vaten kan omklappen. Het direct koppelen van de scenes, is minder geslaagd en is eigenlijk een beetje rommelig. De cel kan open gemaakt worden door bovenop bij de stoelen op een transparant oranje round tile te drukken.
De straaljager ziet er goed uit. Het is smal van voren en heeft strakke vleugels naar achteren. Onder beide vleugels kunnen ‘flick missiles’ worden afgeschoten. Bovenop zit achter de cockpit een knop om de bovenkant van de cockpit weg te schieten.
In deze set zitten paar bijzondere onderdelen.
De 8 x 8 wedge plate in Dark Blue zit alleen in deze set. De Cylinder Half 3 x 6 x 6 with 1 x 2 Cutout in Trans Clear, zit naast deze set alleen in de Baxter Robot Rampage (79105) uit 2013.
In deze set zitten in totaal 14 stickers, waarvan de meeste op tiles en modified tiles geplakt worden.
Conclusie
Dit is best een leuke set. De Helicarrier gedeelte had anders gemoeten om de scenes beter naar voren komen. Nu moeten de referenties naar de film meer gezocht worden. De straaljager in deze set ziet er goed uit en de minifiguren zijn fantastisch.