6867 – Loki’s Cosmic Cube Escape (2012)

6867

Jaar van uitgave: 2012
Aantal onderdelen: 181
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €30,00

De personages

In deze set zitten drie minifiguren.

  • Loki Odinson, God van Noorse mythologie is afkomstig van Asgaard. Loki is eigenlijk de zoon van Laufey van de IJsreuzen. Loki zit in nog twee andere sets.
  • Clint Barton/Hawkeye, spion van S.H.I.E.L.D. en bedreven met pijl en boog. Hawkeye komt nog in 2 andere sets voor.
  • Tony Stark/Iron Man, een miljonair met Exo-Suits als uitvinding aangedreven door een Arc Reactor. Deze Iron Man Suit zit nog in een andere set (30167 uit 2013).

De bouw

Het hele bouwwerk wordt op een 2 x 14 plate gebouwd. De bouw van de set gaat vrij snel. Aan de voorkant zitten een paar stukken met een SNOT techniek vast, maar verder zijn geen ingewikkelde technieken in deze set. Het gehele voertuig is 18 noppen lang. Het voertuig is snel klaar.

Het geheel

Het is een pick-uptruck met het kleurenschema van S.H.I.E.L.D. De truck is 6 noppen breed en 18 noppen lang. De truck heeft plaats voor een minifiguur. Achterop is er een plek voor een minifiguur om op te staan. Aan de zijkant zitten houders voor ‘flick missiles’. De bovenkant kan makkelijk worden verwijderd om een minifiguur in te plaatsen. Op de achterkant is een kleine ‘wip’ om een minifiguur van de achterkant van de truck af te gooien. Aan beide kanten van de truck zijn clips om wapens te bevestigen.

Kleurenschema van de wagen past goed bij S.H.I.E.L.D. en de voorkant is erg geslaagd. De ‘flick missiles’ hadden wel weggelaten kunnen worden. De achterkant voelt een beetje rommeling aan met de ‘wip’, maar verder ziet het er goed uit.

Er zitten geen bijzondere onderdelen in deze set. Er zit een stickervel met 8 stickers. Deze worden op vier verschillende onderdelen geplakt.

Conclusie

Dit is een leuk setje. Mooie uitbreiding op de voertuigencollectie van S.H.I.E.L.D. De ‘flick missiles’ hadden wel weggelaten mogen worden. Voor een Marvel fan is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share