6865 – Captain America’s Avenging Cycle

Jaar van uitgave: 2012
Aantal onderdelen: 72
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €15,00

Deze set is niet in Nederland uitgebracht. Deze set heb ik destijds in Duitsland gekocht. Later bij een speciaalzaak nog een paar setjes van gekocht voor de minifiguren.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren.

  • Steve Rogers/Captain America, supersoldaat gemaakt door Dr Eskrine in de tweede wereldoorlog in opdracht van het Amerikaanse leger. Deze figuur is uniek voor deze set.
  • Chitauri soldaat, een soldaat van het buitenaards ras Chitauri. Deze zit nog in een andere set.
  • Chitauri Generaal, een generaal van het buitenaards ras Chitauri. Dit minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

De set begint met de motor van Captain America. Er gaan bijna net zo veel stickers op als onderdelen. Vervolgens wordt de grondverdediging in elkaar gezet. Dat bestaat uit 12 onderdelen en is zo in elkaar gezet. Als laatste wordt de speeder van de Chitauri in elkaar gezet. Er zitten geen moeilijke technieken in deze set en het is snel in elkaar gezet.

Het geheel

De set is Captain America op zijn motor tegen het leger van de Chitauri. De speeder van de Chitauri ziet er goed uit. De details op de speeder komt van 3 stickers op de curved wedges. Het model komt overeen met de speeders van de films. Ergens hadden de wedge plates vervangen kunnen worden door kleine onderdelen om de afbeeldingen op de stickers te representeren. De grond verdediging is een grappige toevoeging, maar zit niet in de film. De motor is een modern model en had beter een S.H.I.E.L.D. motor kunnen zijn. De motor zit ook niet in de film.

Qua kleurengebruik in de speeder komt het overeen met de speeder van de Quinjet Aerial Battle set (6869). Daardoor is deze set een mooie toevoeging aan de Quinjet Aerial Battle.

In deze set zit een bijzonder onderdeel. Dat is de Motorcycle Fairing, City (BL onderdeel 52035) in Dark Red. Dit onderdeel is uniek voor deze set. Er zitten 6 stickers in deze set, waarvan er 3 op de speeder gaan. Drie stickers gaan op de motor van Captain America. Zes stickers in een kleine set is best veel.

Conclusie

Dit is een mooie toevoeging aan de Avengers lijn. Dit is typisch een ‘army builders’ setje. Voor een Marvel fan is dit wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share