6837 – Cosmic Creeper (1998)

6837-1

Jaar van uitgave: 1998
Aantal onderdelen: 58
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $8.00

Deze set is jaren geleden gekocht tijdens een vakantie in Luxemburg. Volgens mij was destijds hiervoor 800 Luxemburgse franken voor neergelegd, maar dat weet ik niet meer zeker. Dit was een van de drie kleine sets, die ik van Insectoids in die vakantie had gekocht.

Personages

Er zit 1 personage in deze set.

  • Danny Longlegs/Corporal Steel is uniek voor deze set.

De personages in dit thema met transparantgroene- of neon-groene helmen zijn Zotaxians. De minifiguren met een Trans Clear helm zijn androids.

De bouw

De Cosmic Creeper wordt gebouwd op een 2×8 en een 2×12 plate. Met verschillende blauwe en donkergrijze onderdelen wordt dit voertuig opgebouwd. Er zitten geen moeilijke bouwtechnieken in deze set. De bouw van de Cosmic Creeper gaat vrij snel.

Het geheel

Het is een kleine rijdende mier, waarvan de bovenkaak op en neer kan bewegen door een Hinge Brick. Helemaal achterop kan een minifiguur zitten. De mier heeft maar vier poten, als die wielen meegeteld worden dan zijn het er acht. Aan de bovenkaak zit aan de voorkant een magneet. De magneet is bedoeld om kristallen op te tillen.

De zijkanten van de Cosmic Creeper komen een beetje kaal/open over. In 1998 waren nog niet veel SNOT Bricks of Brackets. Er hadden meer poten aan het model kunnen zitten om beter te kunnen voldoen aan een insect.

In dit model zitten een paar bijzondere onderdelen. Het kristal komt alleen voor in de Insectoids thema, net als de geprinte 2×3 slope in Dark Gray en de Trans-Neon Green Dish (BL onderdeel 6919). De kleine blauwe velgen (BL onderdeel 4624) komt, naast deze set, nog in twee andere sets voor van de Dino Island serie uit 2000. De 4×4 dome in Trans Green komt nog in 3 andere sets van de Insectoids voor.

Conclusie

Een grappig model met een paar speelfuncties. De zijkanten komen kaal en open over. Voor een leuke prijs is dit wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share