6672 – Safari Off-Road Vehicle (1990)

Jaar van uitgave: 1990
Aantal minifiguren: 2
Aantal onderdelen: 67
Oorspronkelijke adviesprijs: $??

Inleiding

Tijdens het evenement in Baarn vond ik de 2 x 2 Tile met print en beide deuren bij een onderdelen verkoper. Toen besloten om deze set bij elkaar te verzamelen. In City is in 2020 een set uitgebracht wat hier best op lijkt. Dat was de Safari Off-Roader (60267).

Minifiguren

In deze set zitten twee minifiguren.

  • Man met blauwe trui en grijze hoed, is uniek voor deze set.
  • Man met rode bodywarmer en rode pet, is uniek voor deze set.

De bouw

Het begint bij de typische 4 x 10 chassis in het wit. De voorkant is volledig gemaakt met Headlight Bricks. De gebruikelijke wielkasten worden geplaatst en afgedekt. De bouw van de auto gaat vrij snel en het bevat geen moeilijke bouwtechnieken. Als laatste wordt het dak erop gezet en dan gaan de wielen er onder.

Het geheel

Het is een duidelijke off-road voertuig met een beetje vering. De kleuren werken goed, maar dat is te verwachten van wit en zwart. De grijze lampen bovenop passen er goed bij. Bij deze set zit een camera met een extra tape. Het is een beetje jammer dat achterin de camera niet blijft liggen of een minifiguur niet kan zitten.

Leuk om te zien dat de aap in deze set zit om het meer een safari gevoel te geven. Een kleine rots of struikje met een papegaai had in deze set ook goed gepast.

Onderdelen.

In deze set zitten enkele bijzondere onderdelen. De autodeuren en de 2 x 2 tile zijn uniek voor deze set. Dit is de eerste Town set met een aapje. De Minifigure, Utensil Pickaxe in het zwart komt in 5 sets voor en deze set zorgt voor de laatste verschijning van dit onderdeel. De Vehicle, Spring Wheels Holder 2 x 2 (BL onderdeel 2484c01) is in 1989 geïntroduceerd. Dit is de enige set van 1990 die dit onderdeel heeft.

Conclusie

Dit is een leuk autootje en past goed bij de jaren 80 en 90 Town sets. Een aanrader? Misschien niet, maar als je het ergens voor een klein prijsje ziet liggen, kan je het gerust meenemen en plezier aan beleven.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share