6581 – Dig N’ Dump (1996)

Dig-n-Dump

Jaar van uitgave: 1996
Aantal onderdelen: 127
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: $13.25

Ik kwam deze set tegen tijdens een speurtocht van een andere set. De prijs viel best mee en toen had ik het gewoon besteld. Vroeger vond ik de set er leuk uitzien en leek mij leuk om te bouwen.

De personages

In deze set zitten twee minifiguren.

  • Chauffeur, bestuurder van de dumptruck. Deze minifiguur komt in totaal 4 sets voor en is alleen in 1995 en in 1996 in sets verschenen.
  • Werkman, bestuurder van de shovel. Deze minifiguur komt in totaal 5 sets voor en is vanaf 1995 tot aan 1999 steeds in een set verschenen.

De bouw

Het begint met de bouw van de graafmachine/shovel. Deze wordt gebouw op kleine Plates gebouwd en is 5 studs lang en met de wielen meegerekend 6 studs breed. De dumptruck wordt in twee delen gebouwd en heeft een horizontale Hinge Plate in zitten. Het heeft enkele Technic onderdelen voor de wielen. Er zitten geen ingewikkelde bouwtechnieken in deze set en de set is vrij snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het zijn twee voertuigen voor het verzetten van grond. De kleine shovel oogt een beetje hoekig, maar dat is voornamelijk te verwijten aan de beperkte vormen die de onderdelen toen hadden. De shovel kan wel de dumptruck bereiken. De dumptruck ziet er goed uit. De voorkant is erg geslaagd door het gebruik van de ‘bootonderdeel’. De bak is simpel, maar zeker effectief. Er ontbreekt eigenlijk alleen puin om op te graven en om te vervoeren.

In deze set zitten niet veel Plates of Bricks. Voornamelijk zijn de onderdelen gericht voor de bouw van voertuigen. Er zitten geen unieke onderdelen in deze set, maar er is wel iets unieks te zeggen over de onderdelen. Het onderdeel Vehicle, Tipper End Sloped (BL onderdeel 3436) is in verschillende voertuigen gebruikt, maar deze set en Freight and Crane Railway (4565) waren de laatste sets die dit onderdeel hadden. De Vehicle, Digger Bucket 2 x 3 Curved Bottom, Hollow, with 2 Fingers Hinge (BL onderdeel 4626) in het geel komt in meerdere sets voor, maar dit is de laatste set waar dit onderdeel in voor kwam.

Conclusie

Voor liefhebbers van City (of Town) is deze set zeker een aanrader. Jammer dat er geen puin is om te vervoeren of om op te graven.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share