set afbeelding 6494-1

6494 – Magic Mountain Time Lab (1996)

6494-1

Magic Mountain Time Lab set

Jaar van uitgave: 1996
Aantal onderdelen: 504
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: $64.00

Iemand van LOWLUG had deze set voor mij geregeld. De doos zat er nog bij en het meeste zat nog in de originele verpakking. Het was geweldig om te zien en om te bouwen.

De personages

In deze set zitten 4 minifiguren.

  • Timmie, neef van Dr. Cyber en metgezel in de avonturen in tijd en ruimte.
  • Cyber, wetenschapper en uitvinder van de tijdmachine.
  • Cranky, een robot op het lab van Dr. Cyber.
  • Skelet, een geraamte van een onfortuinlijk iemand.

De bouw

Het begint met de bouw van een kleine tijdmachine. Dit wordt gebouwd van een kleine bruine sloep. Vervolgens wordt het laboratorium gemaakt. Deze wordt gebouwd op 3 blauwe baseplates, 2 van 16 keer 16 en een van 16 x 32.In beide bouwwerken zitten geen ingewikkelde bouwtechnieken. De bouw gaat vrij snel.

Het geheel

Het lab is gebouwd op 3 baseplates en kan openklappen. Het zit niet vast met een pin of plate. In de bouw van het lab is al een referentie naar Ice Planet 2002 te vinden met de Trans Neon Orange panels. Aan de buitenkant staat ook een verhoogde schuurtje (?). Deze kan, met uitlaten aan de onderkant, vliegen. Bedieningspaneel zit aan de binnenkant. Daar vlak achter zit een uitkijkpost omringd door vlammen. Op het dak staat een grote sterrenkijker. Binnen in het lab zijn verschillende wapens te vinden in een ton. Hier zitten verwijzingen in naar de Dragon Masters, Royal Knights, Town Ice Planet 2002 en Islanders. Op twee standaarden staat twee hoofddeksels, waarvan 1 van de Dragon Masters is en de ander van Koning Kahuka. In een opbergruimte achter een LURP (Little Ugly Rock Piece) liggen helmen van de Imperial Armada, Ice Planet 2002 en Aquanauts en daar ligt een kap van de Dark Forest.

In het lab zit een mechanisme om een schotel te laten draaien en om de uitkijkpost te laten draaien. Beide worden aangedreven door wiel en de overbrenging gaat via elastieken. In de schoorsteen zitten een paar tonnen met kruit. Deze kunnen omhoog geschoten worden met een plate, als een soort wip.

Het lab is gevestigd aan een bergmeer, gezien de rotsen en de blauwe baseplates. Het bewaard een aantal attributen van het verleden, maar helaas is er niet veel te zien van meetapparatuur of een werkplaats om aan tijdmachines te werken.

De onderdelen zijn wel bruikbaar van deze set. Het zijn veel basisstenen met deuren, ramen, panelen en rots onderdelen. In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen. De 16 x 16 baseplate in het blauw is naast deze set ook verschenen in de Pirate Plank (van Games). De corner panel in Tran Neon Orange komt naast deze set alleen voor in de Deep Freeze Defender (6973). De oude Pane for Window 1 x 2 x 3 Lattice in het groen zit naast deze set ook in de Outback Airstrip (6444) van 1997.

Conclusie

Misschien een beetje een maffe set door de uitstraling, maar zeker leuke onderdelen in de set. De functies in de set werken zeer goed. Voor de liefhebber is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share