6493 – Flying Time Vessel (1996)

6493-1

 Flying Time Vessel set

Jaar van uitgave: 1996
Aantal onderdelen: 237
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: $44.00

Iemand van LOWLUG had deze set voor mij geregeld. De doos zat er nog bij en het meeste zat nog in de originele verpakking. Het was geweldig om te zien en om te bouwen.

De personages

In deze set zitten 2 minifiguren.

  • Timmie, neef van Dr. Cyber en metgezel in de avonturen in tijd en ruimte.
  • Cyber, wetenschapper en uitvinder van de tijdmachine.

De bouw

Het begint meteen bij de bouw van het schip. Tussen de twee rompdelen is er ruimte voor een Technic as. Er zitten geen ingewikkelde constructies in het schip naast het mechanisme van de vleugels dat even een uitstapje doet naar Technic. De bouw gaat vrij snel en de set is zo klaar.

Het geheel

Het is een vliegend schip met verschillende verwijzingen naar andere Lego thema’s. Aan de voorkant zit de verwijzing naar de Dragon Masters. De cockpit is een voorkant van een trein met daarop een referentie naar de Aquanauts. Vleugels zijn eerder een verwijzing naar Unitron dan naar Exploriens. Het heeft een kraaiennest en het is een schip, dus genoeg referenties naar Pirates. Aan de achterkant zitten nog vleugels van de draken van de Dragon Masters.

Het schip kan met de vleugels op en neer bewegen als je het schip naar voren of achteren rijdt. Door de hekken op de vleugels, kan er geen figuur naast de cabine staan op het schip. De propeller aan de achterkant zit vast aan het roer van het schip. Bovenop is een cockpit, waar een persoon in kan zitten. In het kraaiennest staat een kist met referenties naar de Dragon Masters, Ice Planet 2002 en Pirates. Achterop het schip is een opbergplaats voor hoofddeksels en hierin zijn verwijzingen te vinden naar Ice Planet, Exploriens, Pirates en de Royal Knights.

Er zitten verschillende onderdelen in de set. Een aantal zijn prima te gebruiken voor andere doeleinden. Er zitten ook een aantal bijzondere onderdelen in deze set. Beide rompdelen zijn uniek voor deze set.

Conclusie

Het is een maffe set met de nadruk op beweging. Leuke referenties in de set. Voor de onderdelen is deze set misschien iets minder interessant. Voor de liefhebber is deze set wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share