6411 – Sand Dollar Cafe (1992)

Jaar van uitgave: 1992
Aantal minifiguren: 5
Aantal onderdelen: 168
Oorspronkelijke adviesprijs: $29.75

Inleiding

De set stond al een tijdje op mijn lijstje. Dit is toch een van de klassiekers van Paradisa. Toen ik het uiteindelijk in handen had, zag ik dat het eigenlijk een vrij kleine set is.

Minfiguren

In deze set zitten 5 minifiguren.

  • Een kok: bereider van de drankjes en uniek voor deze set.
  • Een man met zwarte hemd en witte broek, is niet uniek voor deze set. Hij zat ook in de Poolside Paradise.
  • Vrouw met bloemetjeshemd, is uniek voor deze set.
  • Vrouw met topje, komt naast deze set ook voor in Seaside Cabana en Island Arcade.
  • Man met Paradisa logo, is uniek voor deze set.

De bouw

De set wordt gebouwd op een 32 x 32 Baseplate. Het begint met de grijze Plates als onderkant van het café. De invulling van het café wordt opgebouwd. Nadat de laatste onderdelen worden toegevoegd, wordt ook de ligstoel en de strandwacht post in elkaar gezet. Als laatste wordt het bord op het dak gezet en is de set klaar. Het bevat geen moeilijke bouwtechnieken en in 13 stappen is deze set in elkaar gezet.

Het geheel

Het is een strand café. De set heeft aardige volume dankzij de Baseplate. Het café heeft slechts een tafel met een paar stoelen. Op het strand staat dan een ligstoel en een post van de strandwacht. Leuk om te zien dat het logo van de kustwacht weer wordt gebruikt. De transparante wand geeft het meer karakter en het bord op het dak is gewoon de kers op de taart. Het café had wel iets van verlichting kunnen gebruiken.

Ergens voelt de set een klein beetje rommelig aan. Vermoedelijk door de begroeiing, die voor het café wordt geplaatst. Er had een extra tafel bij het café mogen zijn. Het strand met maar een ligstoel, is ook een beetje karig. Er waren misschien dan teveel zitplaatsen geweest voor de minifiguren van de set, maar daarvoor komen de andere sets goed van pas om deze set aan te vullen.

Onderdelen

In deze set zitten een aantal onderdelen, die bijzonder zijn. De White Brick 1 x 4 with Café (Cafe) Pattern is uniek voor deze set, net als de 32 x 32 Baseplate. De Tile 2 x 2 with Coast Guard Shield and Stripes Pattern zit naast deze sets alleen in de Baja Buggy (6518) en de Coastal Rescue Base (6387). De Tile 2 x 2 with Ice Cream Cone Pattern zit naast deze set nog in de Island Arcade (6409) en in een Dacta set (9701) en in een Dacta Service Pack (970098).

Conclusie

Het is een geslaagde set en een goede toevoeging aan het thema. De set had iets meer stoelen en tafels mogen hebben om het echt een café te maken.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share