6404 – Carriage Ride (1996)

Jaar van uitgave: 1996
Aantal minifiguren: 2
Aantal onderdelen: 62
Oorspronkelijke adviesprijs: 8.75

Inleiding

Deze set heb ik vrij recent bemachtigd. Ik vond dit altijd een leuk setje en ben blij dat ik deze set bij de collectie kan toevoegen. Het viel mij later pas op dat in deze set een veulen/pony zit.

Minifiguren

In deze set zitten 2 minifiguren.

  • Een ober met grijze broek, is uniek voor deze set. Waarschijnlijk heeft hij een grijze broek voor het paardrijden.
  • Een vrouw met paardenblouse en zwembroek, zit naast deze set ook in de Country Club (6418).

De bouw

Het begint bij de paarden verzorgplek op een 6 x 16 plate in Medium Green. Hierop komen al snel de 5 hoge Bricks en 1 x 1 Cones. Met Arches worden de hoge Bricks met elkaar verbonden en daar komen Leaves op. Met een klein tafeltje en een paar stoeltjes, is dit gedeelte klaar.

De paard-en-wagen begint bij een 4 x 8 Plate, waarop Panels en Fences de randen vormen. Met enkele Bricks en Inverted Slopes wordt er vorm aan de voorkant gegeven en als laatste worden de spaakwielen aan de paard-en-wagen geplaatst.

Het geheel

Het is een leuk, maar ook bijzonder geheel. Een plek waar een paard kan op- of afzadelen en daar ook onder de parasol een drankje kan doen. Een merkwaardige combinatie, maar wel allebei goed in het thema. De Cones zijn er voor de cap en het zadel. Het zadel staat prima op hoogte voor een minifiguur, maar de cap is wel een beetje laag geplaatst. Het is jammer dat er geen Pink Plates tussen de hoge Bricks en Arches zitten. Eigenlijk heeft de set hetzelfde probleem als de Seaside Cabana (6401).

De paard-en-wagen heeft best een leuke opbouw en heeft plek voor 3 figuren. Persoonlijk leek het mij beter dat de Panels en Fences beter Pink hadden kunnen zijn om het iets meer kleur te geven. De Dark Pink stoelen springen er lekker uit.

Onderdelen

In deze set zitten enkele bijzondere onderdelen. De Plate 6 x 16 in Medium Green zit naast deze set alleen in de Fun Fair (6547). De Horse, Pony is uniek voor dit thema en zit naast deze set alleen in de Country Club (6418). De witte Horse Hitching / Harness Traces with Hinge (BL onderdeel 4587) is uniek voor deze set.

Conclusie

Het is een leuke set, maar had wel iets meer kleur (Pink) mogen hebben. Er zitten leuke en bruikbare onderdelen in deze set. Voor een Paradisa fan en voor de onderdelen is deze set wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share