6401 – Seaside Cabana (1992)

Jaar van uitgave: 1992
Aantal minifiguren: 2
Aantal onderdelen: 45
Oorspronkelijke adviesprijs: $6.75

Inleiding

Deze set heb ik niet heel lang geleden bemachtigd. De surfplank met zeil was in mijn ogen een iconisch onderdeel van dit thema. Dat zit gelukkig in deze set en was voor mij een reden om deze set aan te schaffen.

Minifiguren

In deze set zitten twee minifiguren.

  • Een man in hemd en zwembroek, uniek voor deze set.
  • Een vrouw met topje en zwembroek, niet uniek voor de set. Bricklink is niet duidelijk welke variant van het minifiguur is deze set hoort te zitten.

De bouw

De set begint de bouw van de motorboot. Deze is in 7 stappen gerealiseerd. Dit wordt gevolgd door de surfplank. Het laatste bouwsel begint met twee 6 x 6 Curved Plates. Het gaat al vrij snel de hoogte in met drie keer 1 x 2 x 5 Bricks in het wit. Het laatste bouwsel is in 5 stappen gerealiseerd.

Het geheel

Het is een deels overdekte zitplaats voor op het strand. Er is genoeg plek voor de minifiguren om te zitten en de tafel met parasol is een mooie toevoeging. Hierbij zit een kleine motorboot. Deze heeft een bijzondere opbouw dankzij de Technic onderdelen. De voorkant heeft meer karakter gekregen dankzij de Printed Slope. De achterkant was beter geweest als het helemaal bedekt was met Pink Plates. Dat had beter gepast bij de rest van het thema.

In deze set zit best veel Light Gray en de kleur Pink komt nauwelijks voor. Een paar extra Plates tussen de Bricks en de Arches had meer kleur gegeven aan het geheel en had dan ook beter aangesloten bij de rest van het thema.

Onderdelen

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen. De Slope 45 2 x 2 with Palm Tree Pattern is uniek voor deze set. De Dish 4 x 4 Inverted (Radar) with Solid Stud with Thick Pink and Thin Light Green Stripes Pattern is uniek voor dit thema en verscheen in 3 sets in 1992, vervolgens is het in 1993, 1994 en 1995 in een set verschenen. De Plastic Triangle 6 x 12 Sail with Palm Tree Pattern zit in 3 sets. De Pink Minifigure, Utensil Seat / Chair 2 x 2 is uniek voor het Paradisa thema. De Technic Forklift Fork in het wit zit naast deze set nog in 3 Town sets, twee van 1993 en een van 1996.

Conclusie

Dit is een leuke toevoeging aan het thema. Het mist echter wat Pink Plates om het goed aan te laten sluiten bij rest van het thema. Qua onderdelen is deze set een aanrader en voor een Paradisa fan ook.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share