6150 – Crystal Detector (1998)

6150-1

 

Jaar van uitgave: 1998
Aantal onderdelen: 104
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $20.00

Ik kwam dit jaren geleden tegen in de catalogus van 1998. Ik dacht dat dit een bouwwerk van Lego zelf was, dat in de display stond afgebeeld. Jaren later kwam ik erachter dat het een set was. De set is uitgebracht onder twee setnummers en is alleen uitgebracht in Noord-Amerika en Australië.

De bouw

Het geheel wordt gebouwd op een 4×12 plate. De wagen wordt vrij snel in elkaar gezet. Er zitten veel grote onderdelen in. In deze set zitten geen bijzondere bouwtechnieken in en zoals eerder gezegd zit de set snel in elkaar.

Het geheel

Het is een kleine wagen gebouwd voor ruig terrein. De voorkant kan draaien en zal bedoelt zijn om beter te kunnen oriënteren. Bovenop de cockpit zit een compas. Het voertuig heeft twee armen, een met een zuignap en de ander met een klauw.

Het voertuig bestaat uit veel grote onderdelen. Dat is enigszins een beetje jammer. Het grote grijze brick (2×10) staat eigenlijk niet en had beter vervangen kunnen worden door een gele. De grijze plates onderin zijn prima. De gaten onderin hadden gevuld mogen worden. 1×2 bricks met grill motief had misschien meer charme gegeven.

In deze set zitten enkele bijzondere onderdelen.

  • Compas (BL onderdeel 70001pb01) zit naast deze set nog in 8 andere sets.
  • Windscreen (BL onderdeel 2620) zit naast deze set nog in 4 andere sets.
  • Windscreen (BL onderdeel 2418pb01) zit alleen in de Hydronauts serie in 3 sets.
  • Arm onderdeel (BL onderdeel 412) in transparant groen is uniek voor deze set.
  • Minifiguur is uniek voor deze serie.
  • Zuignap is uniek voor de Hydronauts.
  • Transparant groene kluizen zijn ook uniek voor de Hydronauts.

Conclusie

Een leuke set met leuke functies, maar had net iets betere afwerking mogen hebben. Voor een leuk prijsje is dit een aanrader, maar de set is best prijzig om aan te komen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

76178 – Daily Bugle (2021)

Toen deze set al via een aantal kanalen lekte, was ik nog niet zo enthousiast. Toen de set echt werd aangekondigd, leek het mij wel leuk om te hebben. Dat gevoel begon alleen te groeien en op een gegeven moment toch de set gekocht...
Total
0
Share