6047 – Traitor Transport (1997)

6047-1

Traitor Transport set

Jaar van uitgave: 1997
Aantal onderdelen: 139
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: $20.00

Ik was op een gegeven moment aan het zoeken naar deze set. Ik kwam er al snel een tegen en deze direct gekocht. De set is ook uitgebracht onder 6099 in Noord-Amerika en daarbij zat een grote speel grot.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren.

  • Basil the Batlord, heerser van de Fright Knights. Deze minifiguur komt in 3 sets voor.
  • Wachter, loyalist van Basil en koetsier. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Royal Knight, een van de adel van de Royal Knights is gevangen genomen door de Fright Knights. Deze minifiguur zit ook in de Royal Knight Castle uit 1995.

De bouw

Het begint met de wagen. Deze wordt gebouwd op een 4×12 Plate in het zwart. Aan de uiteinden komen de wielstellen en met een 2×6 plate wordt een plaats gemaakt voor de bestuurder. De cel wordt gebouwd op een 6×8 plate en kan om de grote plate geklemd worden, zodat de cel blijft staan. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set en de bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

Het is een gevangenentransport, waarvan de cel te verwijderen is van de wagen. De deur van de cel kan naar voren klappen en zit vast met een ketting. De ketting was nieuw in 1997. De tralies van de deur is een hek onderdeel dat werd geïntroduceerd bij de Western sets in 1996. Aan de zijkanten van de cel zitten een paar clips om hellebaarden aan te bevestigen. De wagen zit vast aan de draak met behulp van Turntable 2 x 2 Plate with Hinge. De draak heeft genoeg ruimte om deze te bewegen.

In de catalogus leek het net of de koets kan vliegen en zo was altijd mijn gedachte bij deze set. Een magische gevangenen transport. Het gebruik van Light Gray geeft de indruk dat het grotendeels van steen is. Zwart, rood en geel hadden beter gewerkt voor de kleur van de wagen.

In deze set zitten maar een paar bijzondere onderdelen. Het paardenkleed zit naast deze set alleen nog in Night Lord’s Castle. De cape van Basil the Batlord komt maar in twee andere sets voor.

Conclusie

Een leuke fantasierijke set met misschien niet de beste kleuren voor de wagen. Het concept is erg leuk en de minifiguren zijn fantastisch. Voor een Fantasy liefhebber zeker een aanrader, voor een Castle liefhebber misschien iets minder.

 

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share