60439 – City Space Ruimtelaboratorium (2024)

Jaar van uitgave: 2024

Aantal onderdelen: 560

Aantal minifiguren: 3
LEGO adviesprijs: €39,99
Prijs per steentje: €0,07

Ik wilde deze set hebben omdat ik in het kader van mijn LOWLUG Space Agency project er wel erg bruikbare onderdelen in vond zitten, vooral de nieuwe onderdelen waarmee je de koepel vormt.

Eerste indruk

Er zitten 4 genummerde cellofaan zakjes in waarvan 2 nog 2 kleinere zakjes en 2 nog 1 zakje met kleine onderdeeltjes bevatten. Verder nog een ongenummerd plastic zakje met de 4 delen van de doorzichtige koepel. De 4 bouwinstructies en het stickervelletje zitten in een kartonnen hoesje dat je eigenlijk alleen tegenkomt bij de grotere sets.

De personages

In deze set zitten twee minifiguren en een wit Grimspawn-achtig figuurtje (Dreamszzz), met een oranje space opdruk op het lijfje en een hoofdje met drie ogen, dat deel uitmaakt van de bemanning. Van de 2 ruimtevaarders zit er 1 in een rolstoel.

De bouw

De bouw is vrij simpel, de set is dan ook gemaakt voor de leeftijdsgroep 6+. Elk van de 4 zakjes met bijbehorend eigen bouwinstructieboekje vormt een kwart deel van het ruimtelaboratorium

Het eerste zakje.

Hierin zitten nog 2 zakjes met kleine onderdeeltjes. De eerste ruimtevaarder is snel gemaakt.

De print van het pak is helemaal in lijn met de nieuwe City Space ruimtevaarders inclusief de nieuwe ruimtehelm. Heel apart is dat deze minifig in een rolstoel zit. Niet direct iets dat je verwacht in een ruimteset. Voor de rolstoel is er zelfs nog een reservewiel bijgevoegd. Verder zit er een voertuigje bij waarmee de ruimtevaarder met rolstoel de omgeving kan verkennen. Grappig gedaan.

Het bouwinstructieboekje neemt je stap voor stap, steen voor steen mee met het bouwen van het eerste kwart van het ruimtelaboratorium. De heeft als toegang een deur in de luchtsluis die naar boven open schuift. Mooi afgewerkt met zwarte en grijze 3-zijdige tiles. Het laatste onderdeel dat plaatst moet worden is 1 van de 4 doorzichtige koepel delen.

Het tweede zakje

Hierin zitten nog 2 zakjes met kleine onderdeeltjes. Met de onderdelen uit dit zakje bouw je een iets kleinere muur met een luchtsluis die naar boven kan worden opengeklapt. De luchtsluis wordt gevormd door het reddish-orange onderdeel (49699) dat in 2019 werd geïntroduceerd. Hierdoor kun je diverse City Space onderdelen koppelen.

Het laatste deel bestaat uit een buitenaardse boom, die leuke Medium Lilac bloemen heeft die de kikker in kleur Magenta als bloesem gebruiken (beide had ik nog niet in die kleur 😉👍). De boom heeft bovenaan ook een witte schotel die de 4 koepeldelen afdekt.

Het derde zakje

Hierin zit nog weer 1 zakje kleine steentjes in. Nu wordt een tweede lange muur gebouwd, waar een bed staat waar een ruimtevaarder kan slapen en een tv-toestel aan de wand. Ook is er ’n klein kastje en een koffiemok, onontbeerlijk natuurlijk in de ruimte!

De tweede astronaut heeft een dual-mold Earth Blue/ White ruimtehelm.

Het vierde zakje

Ook hierin zit weer 1 klein zakje onderdeeltjes. In dit laatste zakje vinden we onze drieogige buitenaardse vriend, die ook een dual-mold helm (Dark Azure/ White) heeft die het nodig heeft wanneer deze het station binnengaat, omdat ze geen zuurstof kunnen inademen. De laatste muur van het onderzoeksstation bevat een open luchtsluis met aan de binnenkant wetenschappelijke apparatuur en een batterijlaadstation. Je bouwt ook een kleine module die aan de luchtsluis wordt bevestigd, die een dockingstation bevat waar het kleine ruimtevoertuig voor de rolstoel kan worden opgeladen.

Het geheel

De vier modules klikken met behulp van clips op de hoeken in elkaar waardoor een vierkant gebouwtje met een groot koepeldak ontstaat. Maar het is ook eenvoudig helemaal open te klappen waardoor het interieur veel groter lijkt dan het in werkelijkheid is.

Conclusie

Het is gaaf om het voltooid model te zien dat is opgebouwd uit modules die elk aantrekkelijke speelfuncties bieden. Bedenk wel dat het een set is voor kinderen van 6+ en hoewel het een beetje ontbreekt aan accessoires, maakt het interieur met voldoende afzonderlijke zones, de twee ruimtevaarders, de alien, het slaapgedeelte, de kleine keuken, de rolstoel met ruimtevoertuigje en de iriserende edelsteen in de buitenaardse boom een fantasierijk spel mogelijk.

Deze City Space Ruimtelaboratorium is een prima model en voor een acceptabele prijs. En daarbij is het ook nog eens een interessant onderdelenpakket voor AFOLs!

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Lees meer

20 jaar Lowlug

20 jaar Lowlug. Het klinkt als een hele tijd, maar eerlijk gezegd is het voorbij gevlogen. De eerste 11 jaar schreef ik nog jaarlijks een verslag, maar de afgelopen 8 jaar is dat er niet van gekomen. Maar een 20-jarig jubileum, dat vond ik toch wel aanleiding om nog eens wat te schrijven over dit kluppie.
Total
0
Share