60402 Monstertruck (2024)

lego-blauwe-monstertruck-60402-city

Jaar van uitgave:                      2024
Aantal minifiguren:                  1
Aantal onderdelen:                  144
Oorspronkelijke adviesprijs: € 14.99

Inleiding

Bij het zien van de foto van deze monstertruck vond ik m meteen er erg leuk uitzien. De grote banden, die m stoer maakt, en de mooie combi van ‘blauwen’ maakt m soort van schattig. De vierkante doos is opvallend ‘dik’ en dus groot voor zo’n relatief kleine set.

Minfiguren

1 minifig: de bestuurder van de monstertruck en passende blauwe kleding met de vlammen op het torso, zowel op de voor als op de achterkant. Hij heeft zowel een pruik als een helm.

De bouw

In de relatief grote doos zitten 3 zakjes en de banden. Je begint met de onderbouw van de truck nadat je de minifig in elkaar hebt gezet. Dit is eenvoudig. Er wordt veel gebruik gemaakt van brackets   De zijkanten worden SNOT gebouwd. Daar worden ook de bedrukte tegels met vlam opgezet tussen 2 driehoek tiles. Daarna wordt de truck nog wat breder gemaakt met spatborden en plates, die wel weer mooi afgewerkt worden met donkerblauwe tiles. Een leuk detail is het spatbord dat gebruikt wordt voor de gril van de truck. De mooie zilveren luchthapper geeft het geheel net iets extra’s. De achterkant die verder open is, wordt simpel maar doeltreffend afgewerkt door schuingeplaatste antennes.  Als laatste worden de wielen bevestigd. De extra hoogte voor de enorme wielen wordt verkregen door technic T beams te monteren onder de truck en daar een driedelige as in te zetten.  Rijden maar!

Het geheel

Zo gebouwd is de monstertruck net zo gaaf als op de afbeeldingen… nee, gaafer. 😀  Hij rijdt heel soepel alleen bij het nemen van bochten is er behoorlijk wat weerstand, waarschijnlijk door de combinatie van de brede banden en doorlopende assen. (zodat de wielen niet individueel kunnen draaien) De speelbaarheid is zeker een 10!

Onderdelen

Positief: geen stickers maar bedrukte tiles. De wielen zijn ook heel gaaf (vind ik). De zilveren luchthapper is misschien bijzonder te noemen. Verder zijn er geen bijzondere onderdelen bij. Wel leuke licht- en donkerblauwe tiles. Eventueel voor iemand graag wat brachets wil hebben is het ook interessant. 😉

Conclusie

Super toffe set die er in het echt ook minstens zo goed uitziet. Eenvoudig in elkaar te zetten en hij rijdt heel soepel. Je kunt er echt tegen elk obstakel op rijden, trucktrail is er niks bij. 😉 Naast de grote wielen zitten er wat leuke (bedrukte) tiles in. Voor de adviesprijs zelfs een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share