5986 – Amazon Ancient Ruins (1999)

5986-1

Jaar van uitgave: 1999
Aantal onderdelen: 458
Aantal Minifiguren: 8
Oorspronkelijke adviesprijs: $80.00

Deze set heeft heel lang op mijn verlanglijst gestaan. Op een gegeven moment heb ik een bestelling geplaatst bij een Bricklink winkel in de VS. Bij binnenkomst zag ik dat de verkoper een 12×24 brick had gebruikt om de baseplate stevig te houden tijdens vervoer. Ik wist dat de set kleiner was, dan wat ik vroeger er van dacht. De functies in de set zijn fantastisch.

De bouw

De set bevat best veel minifiguren. In deze set zitten Johnny Thunder, Dr. Charles Lightning, Miss Gail Storm, Achu, Señor Palomar, Gabarros en twee skeletten. Alleen Harry Cane en Max Villano zitten niet in deze set.

Het begint in deze set met de kleine stoomboot. Het is wordt gebouwd in een “Belville” sloep. Bijzondere keuze, maar de sloep zorgt ervoor dat het overkomt als een kleine stoomboot. Na de boot wordt de auto van deze set gemaakt. Na de auto wordt de tempel opgebouwd. Door de raised baseplate, wordt de tempel in delen opgebouwd.

 

De set bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken en de bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

Opbouw van de tempel is vrij simpel, maar qua vorm wel logisch. De raised baseplate wordt in deze set goed benut. Op een verhoging is het kamp van de adventurers en op de andere verhoging staat de tempel. De vallen in de tempel werken zeer goed. De glijdende speren was al eerder gebruikt in Mummy’s Tomb (5958) uit 1998. De vallende hangbrug moet het doorsnijden van de touwen simuleren en dat werkt best goed.

De tempel oogt vrij klein. Dit is de grootste set van de serie, maar het is geen groot bouwwerk. De opbouw van de tempel had misschien iets anders gekund. Als de onderlaag iets dieper was geweest, dan had er een iets minder diepe verdieping bovenop gekund. Het gebruik van kleur is in deze set zeer geslaagd. Rood, blauw en wit worden consistent gebruikt en lichtgrijs en donkergrijs mengen goed in deze set.

In deze set zitten best bijzondere onderdelen. De raised baseplate is uniek voor deze set. De schuine paneel (BL onderdeel 30156) met opdruk zit ook alleen in deze set, net als de Belville sloep (BL onderdeel 33129). Leuk weetje: de Belville sloep zit maar in 6 sets en in iedere set is het een andere kleur.

Verder zijn de bedrukte 1x2x5 bricks vrij uniek. Deze zitten naast deze set alleen nog in Spiders Secret (5936). In deze serie zitten enkele unieke onderdelen, bijvoorbeeld het gouden tablet en witte 1×2 tile met opdruk.  Dit is het jaar waarin de palmboom werd geïntroduceerd met het 4×4 voetstuk. Dit onderdeel is in 6 sets verschenen, waarvan 2 adventurers sets.

Conclusie

Een zeer geslaagde set met veel kleur en minifiguren. De set is wel klein, als je bedenkt dat dit de grootste set van de serie is. Dit is zeker een aanrader, maar niet makkelijk om aan te komen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share