5976 – River Expedition (1999)

5976-1

Jaar van uitgave: 1999
Aantal onderdelen: 318
Aantal minifiguren: 7
Oorspronkelijke adviesprijs: $50.00

Deze set heb ik jaren geleden gekocht op Bricklink. Er was een Nederlandse winkel met een gesealde doos en deze heb ik toen gekocht. Uiteindelijk was dit mijn verjaardagscadeau en altijd fijn om dan een nieuwe set op te bouwen. Dit was altijd de set van de serie dat je doet denken aan Lego Racers.

 De bouw

In deze set zitten de volgende personages: Johnny Thunder, Dr. Charles Lightning, Gabarros, Max Villano en Señor Palomar. De set begint met de bouw van de grot. Deze wordt gebouwd op een 24×16 baseplate in het groen. De bouw gaat vrij snel.

Vervolgens wordt het schip gebouwd. Verschillende grote onderdelen vormen de boeg van het schip. Het bovendek is een los deel, dat makkelijk op het schip bevestigd kan worden.

Er zitten geen noemenswaardige bouwtechnieken in deze set. De set is snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het schip heeft een redelijk formaat en genoeg ruimte voor de figuren en alle gereedschappen. Door het grote schip komt de grot klein over. De val voor de grot werkt goed, maar voelt een beetje open. Dit had beter in de grot weggewerkt kunnen worden. De grot had groter moeten zijn en er had meer in de grot moeten staan.

Qua kleurgebruik is deze set iets minder. In de grot had de rode steen vervangen moeten worden voor een grijze. Hetzelfde geldt voor de headlight bricks aan de voorkant. De 2x2x3 steen in het bruin voelt daar behoorlijk misplaatst. Als daarvan een stam was gemaakt voor een grotere boom, dan had het onderdeel meer nut gehad. In het schip hadden ook een paar kleuren vervangen mogen worden. De plate met clip aan de voorkant en de gele headlight bricks bovenop zijn een paar voorbeelden daarvan.

De voorkant van het schip is opgebouwd met een paar “boat bow bricks” (BL onderdeel 2622) in het zwart en zitten alleen in deze set. De bovenlaag is een ander onderdeel (BL onderdeel 2623) en komt in het zwart ook alleen in deze set voor. In het schip zit ook een kleine Technic stuur (BL onderdeel 2819) in het bruin en zit alleen in deze set. De 2x2x3 steen in het bruin zit in twee sets. De andere set is Spinosaurus Attack Studio (1731) uit 2001. Andere bijzondere onderdelen zijn de gouden tablet, witte 1×2 tile met print en palmboom stam met 4×4 voetstuk.

Conclusie

Een leuke, maar wat rommelige set. Er had meer mee gekund. Het schip is erg geslaagd, niet te groot en niet te klein. Voor een leuk prijsje is deze set wel aan te raden.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share