5975 – T-Rex Transport (2000)

5975-1

Jaar van uitgave: 2000
Aantal onderdelen: 321
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: $50.00

Deze set is tijdens Lego World 2010 gekocht. Toen ik het laatst weer ging bouwen, besefte ik me dat ik de set al bijna 10 jaar niet meer had gebouwd.

De personages

Er zitten 5 minifiguren in deze set. Dit zijn de minifiguren van deze set.

  • Baron von Barron (deze werd in de V.S. Sam Sinister genoemd)
  • Alexis Sinister, de zus van Sam Sinister (uniek voor dit thema)
  • Johnny Thunder
  • Charles Lightning/Dr. Kilroy
  • Mike (uniek voor dit thema)

De bouw

Het begint bij het schip. Het schip is voornamelijk opgebouwd uit grote bricks en modified bricks. Vervolgens wordt de truck met aanhanger gebouwd en de losse wagen. De bouw gaat vrij snel en er zitten geen moeilijke bouwtechnieken in.

Het geheel

Dit is een vrij grote set, maar opgebouwd uit veel grote onderdelen. De boot heeft een mooie eenduidige kleurenschema, maar bij de schoorsteen is het rommelig met kleurgebruik. Het schip had meer details mogen hebben op het dek (belijning of roosters). Het is nu een groot rood vlak door de 8 x 16  bricks.

De vrachtwagen is vrij lang en dat is ook nodig om een T-Rex te vervoeren. De kleuren zijn in dit voertuig te veel gemengd. Rood, Tan, zwart, grijs en donkergrijs zitten door elkaar gemengd, terwijl er meer belijning in had kunnen zitten. In de trailer zitten niet veel onderdelen. Dit had beter gekund door het zodanig op te bouwen, dat de hekken kunnen kantelen. De dwarsbalk dat de hekken bovenin vast zet, had 1 kleur moeten zijn.

De losse wagen heeft iets minder kleuren, maar ook hier niet goed uitgewerkt. Dit had beter gekund door kleuren uit te lijnen.

De T-Rex komt naast deze set nog in 2 andere set2 voor en dat is in de Dino Research Compound (5987) en Steven Spielberg Moviemaker Set (1349). De Triceratops is wel uniek voor deze set. Het boot onderdeel (2622) in lichtgrijs is wel uniek voor deze set. De Plate, Modified 2 x 4 with Pins (30157) in het bruin zit naast deze set nog in 2 andere sets.

Conclusie

Het is een grappige set, voornamelijk nostalgisch gevoel geeft deze set. Qua bouw ervaring is dit een stuk minder en kleurgebruik is soms om te huilen. Voor de liefhebber is het een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share