5958 – Mummy’s Tomb

5958-1

Jaar van uitgave: 1998
Aantal onderdelen: 260
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: $30.00

Deze set kende ik alleen van de Amerikaanse catalogi. Een aantal jaren geleden heb ik deze set nieuw in doos gekocht bij een Bricklink winkel in Nederland. De doos heb ik nog bewaard. Dit jaar kwam in de Haunted House een referentie naar deze set.

De bouw

In deze set zitten 4 personages. Johnny Thunder, Dr. Charles Lightning, Lord Sam Sinister en Pharaoh Hotep zitten in deze set. Als eerst wordt de auto gebouwd. Na de auto wordt het beeld opgebouwd en de grafkamer wordt als laatste opgebouwd. Er zitten geen bijzondere technieken in deze set en het is snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het is een interessante set, maar wel een rommelige set. In deze set had er meer aandacht aan het kleurgebruik besteed mogen worden. De auto is een geslaagd model, maar de zwarte onderdelen storen een beetje. Als het zwart was vervangen door donkergrijs, dan was het al een stuk beter geweest. Het beeld naast de grafkamer is heel geslaagd, qua uiterlijk en als val. De voorkant van het beeld kan weggeschoven worden en glijden er speren naar beneden. Deze val is ook gebruikt in Amazon Ancient Ruins (5986) uit 1999. De grafkamer is minder geslaagd. De kleuren zijn teveel gemengd en de zijkanten zijn te open.

Er zitten een aantal bijzondere onderdelen in deze set. Rode deksel van de sarcofaag zit alleen in deze set. Het rode raamframe (BL onderdeel 4035) zit in 8 sets en deze set was de laatste keer dat het onderdeel werd gebruikt. In de auto worden twee brackets (BL onderdeel 6087) gebruikt en zijn uniek voor deze set. De verschillende geprinte tiles en bricks in Tan zijn uniek voor deze serie.

Conclusie

De set heeft leuke speelfuncties, maar oogt rommelig door de kleurenmenging. Voor een leuk prijsje is dit wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share