5956 – Expedition Balloon (1999)

5956

Jaar van uitgave: 1999
Aantal onderdelen: 175
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: $20.00

Ik kan nog herinneren dat deze set in de winkel lag. De verpakking viel ontzettend op. De formaat van de doos was best afwijkend ten opzichte van andere sets en de zeppelin stak aan beide kanten uit de doos. Jaren later heb ik deze set nieuw in doos gekocht op Bricklink samen met de River Expedition.

De bouw

In deze set zitten 4 personages. Dr. Charles Lightning, Harry Cane, Johnny Thunder en Max Villano zitten in deze set. Harry Cane zit ook nog in de Pontoon Plane (5925) van deze serie. Als eerst wordt de/het tempel/beeld/altaar gemaakt. Vervolgens wordt daarna de zeppelin gebouwd. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set. De set is vrij snel in elkaar gezet.

Het geheel

De set is best klein vergeleken met de doos. Het oogt als een leuk set, maar ook een beetje rommelig. De/het tempel/beeld/altaar had groter gemogen of er had meer vegetatie bij gebouwd kunnen worden. De zeppelin heeft een zwarte onderstuk met grijs er boven. Kleurencombinatie in de zeppelin is wat rommelig. Als er een kleur was weggelaten, oogt het al een stuk beter.

Deze set heeft twee stickervellen. 1 stickervel bevat de twee Adventurers logo’s en een stickervel bevat de ogen, mond, staartdecoraties en “lappen” voorop de zeppelin. De zeppelin heeft beetje een vervelende vorm om de sticker te plakken en de zeppelin is geen harde kunststof. Dat kan indeuken. Stickers plakken ging niet heel makkelijk.

Deze set bevat bijzondere onderdelen. De zeppelin zelf komt alleen in deze set voor. De grijze duikbootpanelen komen alleen in deze set voor. Het gouden tablet komt alleen in deze serie voor.

Conclusie

Dit is de slechtste set van de Jungle serie en ook meteen de beste. Een beetje lachwekkend dat dit is uitgebracht, maar voor de echte Adventurers fans is deze set een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share