5948 – Desert Expedition (1998)

5948-1

Jaar van uitgave: 1998
Aantal onderdelen: 196
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: $20.00

Ik kan het mij nog goed herinneren, dat ik in de catalogus keek en naar de auto zat te kijken. Waar komt deze auto toch vandaan? Hartstikke gave auto met geweren aan de zijkant, die Johnny Thunder achtervolgt door de woestijn. Op Lego World 2009 kwam ik deze set tegen en mijn vraag was beantwoord.

Deze set is uitgebracht onder drie nummers: 2879, 5909 en 5948.

De bouw

Deze set bevat vier personages. Dr. Charles Lightning, Harry Cane, Baron von Barron en Lord Sam Sinister zitten in deze set. Best opvallend dat er een set is zonder Johnny Thunder. Het begint met het kampvuurtje en de palmboom. Vervolgens wordt de auto in elkaar gezet. Als laatste wordt de vliegtuig in elkaar gezet. Er zitten geen bijzondere technieken in deze set en het is vrij snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het is best een leuk setje. De opzet van deze set is anders dan de rest van het thema. De andere sets hebben een tempel of beeld met de adventurers en de antagonisten. Deze set lijkt meer te gaan om de rivaliteit tussen de groepen.

De auto ziet er heel goed uit. De motor voorop geeft het veel karakter. De hinge bricks voorop in het rood hadden vervangen mogen worden, maar het rood valt niet heel erg op. Het vliegtuig heeft een leuke kleurencombinatie. Voorop kunnen de panelen weg geklapt worden en dan kom je bij de motor van het vliegtuig. De vliegtuig heeft 5 stickers. Twee stickers zitten op de staart en twee op de panelen voor. De laatste sticker zit op een 2×2 tile vlak achter de piloot.

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen. De 1×2 bedrukte witte tile is uniek voor deze serie, net als de 2×2 bedrukte tan tiles. Sarcofaag komt ook niet in veel sets voor. Dit is de enige set met een 2×2 ronde tile in het groen (BL onderdeel 4150).

Conclusie

Dit is echt een leuke uitbreidingsset op het woestijn thema. Voertuigen zijn echt leuk gemaakt en een extra sarcofaag is nooit weg. Deze set is echt een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share