5936 – Spider’s Secret (1999)

5936-1 5936

Jaar van uitgave: 1999
Aantal onderdelen: 128
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: $12.00

Dit is de eerste set van de Jungle serie, die ik heb gekocht. Het was op een evenement in Zwolle. Ik denk in 2007. Het was mijn achterbuurman op het evenement, die dit setje had liggen voor 20 euro. Het was pas jaren later, dat ik andere sets van dit thema kocht.

De bouw

De set heeft twee personages. Miss Gail Storm en Señor Palomar zitten in deze set. Het begint bij de auto. Dit is een van de weinige wagens met een reservewiel in het Adventurers thema. Vervolgens wordt de kleine tempel gebouwd. De bouw gaat vrij in de set. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set.

Het geheel

Het is een kleine set met veel accessoires. De auto zit goed in elkaar. Jammer dat er in de auto niet veel opbergruimte is voor wapens en gereedschap. De kleine tempel is leuk in elkaar gezet. De zijkanten voelen wel een beetje open aan.

Qua opzet is deze set vergelijkbaar met Ninja Surprise (6045) uit 1998. Kleur gebruik is in de kleine tempel prima. Felle kleuren bovenop en onder meer grijs en groen. De auto is iets minder geslaagd. Als de bruine onderdelen waren vervangen door tan, was het een stuk beter.

Er zitten veel accessoires bij deze set. Een kampvuur, een camera, verschillende wapens, chroomzilveren messen, verschillende dieren en een schatkaart zitten in deze set.

In deze set zitten een paar unieke onderdelen. Groene minifiguur pluim met clip (BL onderdeel 471) zit alleen in deze set. De rode variant zit alleen in de Advanturers serie en de blauwe variant komt in deze serie voor en in een Harry Potter set (4704). De 1x2x5 steen in lichtgrijs met opdruk komt maar in 2 sets voor, deze set en Amazon Ancient Ruins (5986). De hinge voor het autoraam (BL onderdeel 4625) in het beige komt in 4 sets voor: twee Star Wars sets en twee Adventurers sets.

Conclusie

Dit is een fijne kleine set van de Jungle serie. De kleine tempel kon iets meer opvulling gebruiken. Voor een leuke prijs is dit wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share