5935 – Island Hopper (2000)

5935-1

Jaar van uitgave: 2000
Aantal onderdelen: 205
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $20.00

Ik weet nog goed dat ik deze set in de winkel zag liggen. Ik was best onder de indruk van dit model. Vele jaren later heb ik deze set gekocht op Lego World.

Personages

In dezee set zit maar 1 minifiguur.
Gail Storm/Miss Pippin Reed is uniek voor deze set.

De bouw

Het watervliegtuig wordt gebouwd op zwarte plates en wedge plates. De bouw van het vliegtuig gaat vrij snel en er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set.

Het geheel

Het is een vrij groot vliegtuig. De onderkant van de romp is 20 x 6 studs. De volledige breedte is 40 studs en het vliegtuig is 22 studs lang. Het kleurenschema is goed gekozen en goed uitgevoerd. Het zijn niet alleen maar grote onderdelen in deze set en dat is ook een positief punt.

De uitlijning van de propellers had beter gemogen en achter de propellers zitten 1×2 Technic Bricks in het blauw. Deze hadden beter grijs kunnen zijn.

Het vliegtuig heeft genoeg ruimte voor minifiguren en bagage. Net voor de staart kan het dak verwijderd worden en is de bagageruimte zichtbaar.

Er zitten geen unieke onderdelen in deze set. De Pteranodon in Dark Orange komt nog in 2 andere sets voor.

Conclusie

Een leuk model met subtiel gebruik van kleuren. De uitlijning van de propellers en een paar onderdelen in iets te opvallende kleuren hadden beter gekund. Voor een leuk prijsje is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

Uitslag LEGO House Praalwagen contest

Lowlug heeft de eer dit jaar de praalwagens aan te leveren voor het grote diorama in het LEGO House in Billlund. Een jaar lang staan onze wagens daar in de schijnwerpers. Daarom hielden we een wedstrijd waarbij iedereen mee kon doen in de strijd voor één van de vier plekjes. Vrijdag werden de punten bij elkaar opgeteld en de winnaars bekend gemaakt tijdens een uitzending van LowlugTV.
Total
0
Share