5934 – Dino Explorer (2000)

5934

Jaar van uitgave: 2000
Aantal onderdelen: 88
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: $14.99

Personages

In deze set zitten twee minifiguren. De minifiguren werden al geïntroduceerd in de woestijn thema van 1998.

  • Johnny Thunder
  • Kilroy/Dr. Charles Lightning

De bouw

Het rups voertuig wordt als eerst in elkaar gezet. Het voertuig wordt gemaakt op een 6 x 14 plate. Vervolgens wordt het stukje natuur gemaakt op een 6 x 6 plate. Er zitten geen ingewikkelde technieken in de bouwwerken en de bouw gaat vrij snel.

Het geheel

Het voertuig is best groot. Het kleurenschema is ook mooi. Een houten bak achterin voor bagage en de rest van het voertuig is grijs en donkergrijs met een streepje zwart en een paar rode highlights. De onderkant van het voertuig worden wel veel kleuren bij elkaar gegooid. Dit had wel grijs mogen zijn.

Het stukje natuur is een plek waar de avonturiers rond het vuur kunnen zitten. In dit stukje hadden de zwarte onderdelen vervangen mogen worden door grijze. De rots had meer slopes kunnen gebruiken. Enkele 1×2 slopes had het al een stuk beter gemaakt.

De rode Pteranodon is uniek voor deze set. Verder zitten geen unieke onderdelen in deze set.

Conclusie

Het is een leuke toevoeging aan de Dino Island serie. De rots komt wat vierkant over door gebrek aan slopes. Onderkant van het voertuig had minder kleur mogen hebben. Verder is het een prima set en voor de Adventurers liefhebber is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share