5925 – Pontoon Plane (1999)

5925-1

Jaar van uitgave: 1999
Aantal onderdelen: 79
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $6.00

Dit setje doet mij ook denken aan Lego Racers. Het vliegtuigje, dat over je heen vliegt bij de finish line. Het viel op dat in Nederland geen groot aanbod is van dit setje, terwijl het wel is uitgebracht in Nederland.

De bouw

In deze set zit een personage. Harry Cane zit in deze set. Hij zit naast deze set alleen nog in de Expedition Balloon (5956). Deze set maakt veel gebruik van wedges, wedge plates en inverted slopes. Er zitten geen ingewikkelde bouwtechnieken in deze set en het is snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het is een klein vliegtuigje. Qua formaat is deze vergelijkbaar met Bi-Wing Baron (5928) uit 1998. Het kleurenschema is echt geslaagd. Tan aan de onderkant, grijze vleugels en bruin aan de bovenkant. Aan de vleugels zitten clips om gereedschap aan te bevestigen. In deze set zit redelijk was accessoires. Een houweel, schop, dynamiet en een revolver zitten in deze set.

Deze set heeft ook een paar bijzondere onderdelen. De wedge (BL onderdeel 6069) in het bruin zit in twee sets. De andere set is Wild Collection (4101) uit 2003. De tan variant van de wedge zit naast deze set in de drie varianten van de Desert Expedition uit 1998, hetzelfde geldt voor de omgekeerde variant (BL onderdeel 4855). De vliegtuigstaart (BL onderdeel 3587) in het bruin is uniek voor deze set. De inverted 2×3 slope in het bruin zit naast deze set alleen nog in Turkey Polybag (10090) uit 2003). Andere niet veelvoorkomende onderdelen zijn de 1x2x1 panel in het bruin en Slope, Inverted 45 4 x 4 Double in Tan.

Conclusie

Dit is een leuk setje. Wat is een Adventurers thema zonder vliegtuig? Helemaal niets en daarom is deze set een aanrader. Het is jammer, dat we met deze serie afscheid hebben moeten nemen van Harry Cane.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share