5921 – Research Glider (2000)

5921-1

Jaar van uitgave: 2000
Aantal onderdelen: 57
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $6.00

Deze set vond ik heel leuk om te zien in de winkel. De vleugels van de glider was voornamelijk wat mijn aandacht trok. Ik vond het destijds gaaf dat de vleugels van de Ninja serie in een latere thema gebruikt werden.

De personages

In deze set zit maar 1 minifiguur.

Mike, uniek voor deze serie maar niet voor deze set.

De bouw

Als eerst wordt de glider gemaakt. Deze wordt gebouwd op een 2×8 plate. Vervolgens wordt er een stuk natuur gemaakt. Dit wordt gemaakt op een 6×6 plate. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set en de bouw gaat vrij snel.

Het geheel

Het is een glider met een stukje rots met begroeiing. De glider is voornamelijk opgebouwd uit plates en bricks. Het komt een beetje lomp over met een flinke basis en een paar kleine vleugels. Een glider als bij de Ninja’s was logischer geweest.

Het stuk natuur is leuk in elkaar gezet. Donkergrijs onderin en lichtgrijs bovenop. Groen onderin met een kleine menging van bruin en bovenop een smalle bruine stam. Bovenop de boom is een kleine nest voor de Pteranodon. De rots had meer slopes mogen hebben. Het stuk natuur heeft maar een deel dat visueel leuk is om te zien. Dit had anders opgebouwd moeten zijn.

De Pteranodon in tan is uniek voor deze set. Verder heeft deze set geen unieke onderdelen. De 2x2x3 slope in bruin (BL onderdeel 3684) zit 4 sets, waarvan 1 set de Dino Research Compound (5987) is van dit thema. De Wedge, Plate 3 x 6 Cut Corners (BL onderdeel 2419) zit naast deze set ook in de Desert Skiff (7104) van Star Wars.

Conclusie

Glider is een beetje lomp en het stuk natuur eigenlijk ook. Voor een leuke prijs is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

Uitslag LEGO House Praalwagen contest

Lowlug heeft de eer dit jaar de praalwagens aan te leveren voor het grote diorama in het LEGO House in Billlund. Een jaar lang staan onze wagens daar in de schijnwerpers. Daarom hielden we een wedstrijd waarbij iedereen mee kon doen in de strijd voor één van de vier plekjes. Vrijdag werden de punten bij elkaar opgeteld en de winnaars bekend gemaakt tijdens een uitzending van LowlugTV.
Total
0
Share