5906 – Ruler of the Jungle (1999)

5906-1

Jaar van uitgave: 1999
Aantal onderdelen: 24
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $2.00

Deze set heb ik ooit in een partij van iemand overgenomen. De instructies waren er toen niet aanwezig. Gelukkig staan de instructies wel op Bricklink.

De bouw

In deze set zit Achu. Achu zit naast deze set nog in 2 andere sets. Het hele bouwwerk staat op een 4×4 plate. De bouw van de set gaat vrij snel. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set.

Het geheel

Het is een beeld, voornamelijk opgebouwd uit de primaire kleuren. Onderin zit een log brick, misschien moet dat een tak of stronk voorstellen. Het was mooier geweest als er iets van vegetatie bij deze set zat.

Achu zelf is uniek voor deze serie. De bedrukte minifiguuronderdelen komen alleen in deze serie voor. Het hoofddeksel van Achu is nog 1 keer onbedrukt verschenen in Jungle River (7410) uit 2003. Voor deze serie zijn de Plume Feathers with Clip (Bl onderdeel 471) in rood uniek voor deze serie. In het blauw zaten ze nog in een Harry Potter set: The Chamber of the Winged Keys (4704) uit 2001.

Conclusie

Dit is een leuk setje om snel Achu te bemachtigen. Achu is gewoon de beste personage van het Adventurers thema en daarom is deze set een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

20 jaar Lowlug

20 jaar Lowlug. Het klinkt als een hele tijd, maar eerlijk gezegd is het voorbij gevlogen. De eerste 11 jaar schreef ik nog jaarlijks een verslag, maar de afgelopen 8 jaar is dat er niet van gekomen. Maar een 20-jarig jubileum, dat vond ik toch wel aanleiding om nog eens wat te schrijven over dit kluppie.
Total
0
Share