5902 – River Raft (1999)

5902-1

Jaar van uitgave: 1999
Aantal onderdelen: 19
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $2,00

Deze set heb ik geseald gekocht op Bricklink. Er waren niet veel van deze setjes verkrijgbaar en ik ben meteen voor een gesealde set gegaan.

Deze set is in Europa uitgebracht onder 5901. Dit was een klein doosje. De Noord-Amerikaanse set was als polybag op de markt gebracht.

De bouw

Max Villano is de enige personage in deze set. De set is snel in elkaar gezet en heeft geen bijzondere bouwtechnieken.

Het geheel

Het is een kleine set. Een rare keuze om een vlot op te bouwen met twee 1×6 bricks en een 6×6 plate. De Adventurers Raft (1822) was een betere vlotje in het Adventurers thema.

Er zitten redelijk veel accessoires bij deze set. Een geweer, houweel, dynamiet, schatkaart, rugzak en een edelsteen zitten in deze set. Er zit een dier bij. Een rode slang moet hier een rivierslang voorstellen.

Er zitten een aantal bijzondere sets in deze set. De 1×6 brick in het bruin was destijds nieuw en komt in totaal 9 sets voor. De 6×6 plate in het bruin was toen ook nieuw en komt in totaal 3 sets voor. De andere sets zijn Tusken Raider Encounter (7113) uit 2002 en Raptor Rumble Studio (1370) uit 2001. Daarnaast is de 2×2 printed tile in Tan alleen in deze serie te vinden.

Conclusie

Het is een grappig setje, maar een vreemd ogend vlotje. Het is leuk om te hebben. Voor een klein prijsje is dit wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share