40567 – Forest Hideout (2022)

LEGO-Castle-40567-Forest-Hideout-gift-with-purchase-review-30-1024x683

 Forest Hideout Set afbeelding

Jaar van uitgave: 2022
Aantal onderdelen: 258
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: gratis bij €150,- aankoop

Dit jaar bestaat Lego 90 jaar en dat willen ze uiteraard vieren. Een aantal klassiekers opnieuw uitbrengen in een nieuw jasje is een goede manier om dat te doen. Oorspronkelijke set Forestmen’s Hideout (6054) kwam uit 1988 en was de tweede Forestmen set.

De personages

In deze set zitten twee minifiguren.

  • Mannelijke Vrijbuiter, woont in het bos en is bedreven met pijl en boog. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
  • Vrouwelijke vrijbuiter, woont in het bos en is bewapend met een zwaard. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

De set wordt gebouwd op 6×6 kwartronde plates. Met verschillende zwarte onderdelen wordt de stam opgebouwd. De Log Bricks geven een beetje meer textuur aan de boom. Met 1×2 rounded plates worden kleine takken geïntroduceerd in de vorm van zwarte staarten. Op de toppen komen blaadjes te zitten. Onderin zitten een paar kleine SNOT technieken om de wortels uit te beelden. Bovenop worden enkele Technic onderdelen gebruikt om de takken te realiseren.

Het geheel

Het is een boom met daarin een hut. Het hutje is niet zo goed gecamoufleerd, net als in de originele set. Het hutje heeft duidelijk steenwerk als opbouw door het gebruik van Masonry Bricks in LBG. De boom kan openklappen en binnenin is een ladder die naar het hutje toegaat. Onderin de stam is een opening voor de Vrijbuiters. Het heeft hutje heeft een blauw dak (net als het origineel) en een rode vlag. In het hutje kan net een minifiguur staan. Hetzelfde geldt voor de ruimte in de boom. Er is niet veel ruimte voor minifiguren, maar het is ook maar een hutje en geen fort.

In deze set zitten veel zwarte onderdelen. De set bevat een paar grote onderdelen. Er zitten ook een paar unieke onderdelen in deze set. De 2x2x5 kwartronde cilinder in het zwart is uniek voor deze set. De Brick, Round 2 x 2 D. 45 Degree Elbow (BL nummer 65473) in het zwart zit naast deze set ook in de 42131 Cat D11 Buldozer en 43179 Mickey Mouse & Minnie Mouse. De torso’s van de minifiguren zijn nu nog uniek voor deze set, maar komen binnenkort ook in de 10305 Lion Knights’ Castle.

Conclusie

De herinterpretatie is zeer geslaagd. Met leuke technieken is de bouwervaring ook een stuk beter. Voor een Castle fan is deze set zeker een aanrader.

 

Op het oude forum staat een review van de originele set 6054 Forestmen’s Hideout.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share