40517 – Vespa (2022)

40517_alt3

 

Jaar van uitgave: 2022
Aantal onderdelen: 118
Oorspronkelijke adviesprijs: 9,99 euro

 

Inleiding

Toen ik dit setje voor het eerst zag vond ik ‘m gelijk leuk. Misschien ook omdat het mijn lievelingskleur is. Maar het geheel oogt op de een of andere manier knus en gedetailleerd. En het is (eindelijk) een leuk model voor een prettige / passende prijs.

De bouw

Je begint te bouwen op en aan de achtervork. In principe bouw je schuin als je naar het totaalplaatje kijkt, dat is wel boeiend. Er worden een paar ‘Bar with 1×1 round plate’ geplaatst waar op het laatst de voetensteun / treeplank aan wordt bevestigd. Het bouwproces is gemakkelijk te volgen door de rustige bouwstappen en bouwinstructies voor elke kant apart. Er wordt mooi gebruik gemaakt van diverse arch’s, slopes en wedges. Het geheel blijft vanaf het begin af aan stevig. De voorkant van de Vespa wordt apart gebouwd en later in z’n geheel aan de achterkant bevestigd door een technic as. De voorkant zit ook best interessant in elkaar, hoewel het niet heel ingewikkeld is, is er wel handig gebruik gemaakt van diverse onderdelen om zo een mooie vorm te krijgen.

Het geheel

Het geheel oogt vloeiend en zit stevig in elkaar. Door diverse gebogen onderdelen en snot techniek is de vorm mooi gevangen. Met en zonder stickers is het een mooi model. De Vespa blijft door z’n brede banden zelfstandig staan, al moet je niet te hard tegen de tafel stoten 😉  Het zou helemaal perfect zijn als die ook nog kon sturen.

Onderdelen

Zoals al gezegd: zeer goed gebruik gemaakt van diverse bogen, slopes en wedges. Ook de tiles (vooral aan de voorkant) zijn interessant en nuttig. Het stickervel is niet echt nodig, maar geeft het wel net een beetje extra.

Conclusie

Super leuk setje wat er van alle kanten goed uitziet. De ronde en gebogen vormen van de Vespa zijn mooi gevangen. Deze Vespa is wat mij betreft de prijs zeker waard.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

20 jaar Lowlug

20 jaar Lowlug. Het klinkt als een hele tijd, maar eerlijk gezegd is het voorbij gevlogen. De eerste 11 jaar schreef ik nog jaarlijks een verslag, maar de afgelopen 8 jaar is dat er niet van gekomen. Maar een 20-jarig jubileum, dat vond ik toch wel aanleiding om nog eens wat te schrijven over dit kluppie.
Total
0
Share