3503 – Mini-Sonic (1998)

3503-1

Jaar van uitgave: 1998
Aantal onderdelen: 22
Aantal minifiguren: 0
Oorspronkelijke adviesprijs: onbekend

De personages

Er zitten geen minifiguren in deze set.

De bouw

De set heeft meerdere modellen in het instructieboekje staan. Het hoofdmodel wordt alleen in de review meegenomen. Andere modellen worden even benoemd. Het hoofdmodel begint met een gebogen liftarm met twee kruisconnectors, waarin een liftarm wordt geschoven. De liftarm krijg aan beide uiteinden connectors en vervolgens worden grotere onderdelen aan elkaar gekoppeld om het voertuig vorm te geven.

Het geheel

Het is een speedboot in de kleuren rood en zwart. De zijkanten zijn vrij hoog voor een speedboot. Door de vleugels om te klappen en de achterste kromme liftarms in te klappen, ontstaat er een vliegtuig. Het vliegtuig is iets geslaagder dan de boot, dat zal wel komen door de zijkanten.

Andere modellen in het boekje zijn een vis en een raket. Dit zijn 2D modellen en daardoor komt het simpel over. Er worden verschillende voorbeelden gegeven van helikopters en vliegtuigen, die een beetje kaal zijn of ook 2D modellen zijn. Aan het eind van het boekje worden een paar stappen weergegeven van het gecombineerde model. Dit is te bouwen als je 4 kleine Znap sets hebt. Dit model ziet er best geslaagd uit.

Het nadeel van dit systeem is dat de meeste onderdelen in 1 kleur zijn, daardoor is er snel een mengelmoes van allerlei kleuren. Dat komt rommelig over. De meeste onderdelen zijn vrij logisch in het Znap systeem, maar de voorkant voelt een beetje aan als een onnodig groot onderdeel. Dit had makkelijk kleiner gekund.

Conclusie

De speedboot is niet zo geslaagd. Dat komt eigenlijk door de hoge zijkanten. Het vliegtuigje is een aardig model. Een aanrader? Voor een Znap fan zeker.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share